Op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft STVV op Stayen met 3-1 gewonnen tegen Moeskroen, dat met negen zou eindigen. Daardoor blijven de Kanaries in de top zes van het klassement.

Mouscron a le mieux entamé la rencontre sur la pelouse synthétique de St-Trond, avec des tentatives de Vojvoda, Pierrot et Bakic. Olinga centrait ensuite pour Pierrot qui se heurtait à Steppe.

Les Trudonnaires prenaient toutefois l'avantage juste après la grosse occase de Pierrot grâce à un penalty de Botaka (27). La situation se compliquait un peu plus pour Mouscron lorsque Boya, très nerveux, était exclu pour abus de cartons jaunes à la 40e.

Sint-Truiden begon niet al te best aan de wedstrijd en Moeskroen legde de beste combinaties op de mat. Dat leidde tot pogingen van Vojvoda, Pierrot en Bakic. Olinga zette van de linkerkant voor doel en Pierrot trapte van dichtbij op Steppe. Aan de overkant kregen de Henegouwers het deksel op de neus na een overtreding van Mohamed op Boli op de rand van de zestien. Botaka trapte de strafschop in de linkerbenedenhoek raak. Via een kopbal van een bedrijvige Pierrot waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Ook STVV dreigde met een halve retro van Kamada in de handen van doelman Butez. De tweede gele kaart voor Boya binnen enkele minuten zette de bezoekers met een man minder. Maar met z'n tienen kon Moeskroen wel scoren. Dussenne stelde Steppe op de proef na een hoekschop en Godeau tikte de rebound tegen de touwen. De goal werd eerst afgekeurd door de ref, maar naderhand terecht toegekend door de VAR. In de extra tijd van de eerste periode kreeg De Norre een geweldige kans om de Kanaries toch weer op voorsprong te trappen, maar Godeau en Butez stonden in de weg.

Ook in de tweede helft deed Moeskroen meer dan de schade beperken. Van Durmen zette Steppe aan het werk met een stevige knal en Pierrot knalde een wekende kans naast. Aan de overkant scoorde Boli na slordig uitverdedigen van Bakic, maar het doelpunt ging terecht niet door wegens buitenspel. Op een vlijmscherpe counter van de bezoekers kwam Pierrot na een pass van Benson alleen voor doel, maar Botaka blokte de grote mogelijkheid. STVV drong in de slotfase steeds meer aan en dat loonde. Na een hoekschop was Butez attent op een kopbal van Teixeira, maar Boli kopte in de rebound makkelijk raak. Op aanraden van de VAR kreeg Dussenne nog zijn tweede gele kaart en STVV een strafschop. Die werd door Kamada laag tegen de touwen gejaagd: 3-1, de eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart voor Buya waardoor Moeskroen al voor de pauze met zijn tienen verder moest.
de MAN
van de match
Kamada. De Japanner speelde een sterke wedstrijd voor de Limburgers en scoorde vanop de stip.
onze MENING
over de match
Moeskroen speelde een verdienstelijke wedstrijd en kreeg zelfs met z'n tienen nog kansen. Uiteindelijk kraakten de bezoekers toch in de slotfase.