Waasland-Beveren is er thuis niet in geslaagd afstand te nemen van KV Oostende, het werd 1-1. Canesin bracht de bezoekers even voorbij de rust op voorsprong. Massop bezorgde de thuisploeg nog een punt met een rake kopbal.

Waasland-Beveren nam het op speeldag 10 van de reguliere competitie in eigen huis op tegen KV Oostende. Het waren de troepen van Gert Verheyen die het best aan de wedstrijd begonnen en de bal lieten rondgaan. Omdat de wedstrijd veelal stil lag door kleine overtredingen was het even wachten op doelgevaar. 


Op het kwartier haalde Coopman de achterlijn. Hij keek goed en zocht Sakala, die enkele centimeters tekort kwam om af te drukken. Het antwoord van de thuisploeg kwam tien minuten later. Ondoa moest zich volledig strekken om de vrije trap van Boljevic uit zijn doel te houden. Al was er ondertussen wel gevlagd voor buitenspel. 

Nadien was het Oostende dat steeds meer kwam opzetten. Het drukte de thuisploeg achteruit, maar het ontbrak de bezoekers aan nauwkeurigheid in de laatste pas om voor echt gevaar te zorgen. 0-0 was een logische ruststand na 45 minuten zonder mogelijkheden.

Oostende was ook de gretigste ploeg in het begin van de tweede helft. Een afstandsschot van Bjelica werd eerst nog afgeblokt. Even later viel de bal in de zestien meter voor de voeten van Canesin. De Braziliaanse middenvelder twijfelde niet en schoot de bal hard in de verste hoek binnen. Waasland-Beveren probeerde de rug te rechten, maar verder dan een flauwe afstandspoging van Vukovic kwamen de Waaslanders niet.

Langzamerhand probeerde de thuisploeg meer druk te ontwikkelen. Ondoa moest attent zijn op een lange bal van Cauffriez. Even later moest Ondoa ook een harde knal van Ampomah uit zijn doelvlak houden. De druk bleef aanhouden en ook de supporters gingen nog eens achter de thuisploeg staan. Boljevic verstuurde een prima hoekschop en zag hoe Massop de gelijkmaker hard voorbij Ondoa in doel buffelde. 

De laatste tien minuten waren erg zenuwachtig. Waasland-Beveren probeerde nog wel om Oostende achteruit te duwen, maar bij de bezoekers stond de organisatie gewoon goed. Zelf kon Oostende niets meer klaarmaken, waardoor 1-1 een logische eindstand was. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het uur gooit Ferrera er met Verstraete en Ndao twee verse krachten in. Vooral de inbreng van Verstraete doet het spel keren. Waasland-Beveren slaagt erin Oostende achteruit te drukken met de 1-1 tot gevolg. 
de MAN
van de match
Boljevic speelde een goede wedstrijd bij de thuisploeg, maar werd vaak in de steek gelaten door zijn ploegmaats. 
onze MENING
over de match
Voor de rust was Oostende de betere ploeg. Ook na de rust toonde het de grootste drang naar voor. Na de goal van Oostende toonde de thuisploeg een ander gelaat en dwong het nog een verdiend punt af.