Club Brugge en Waasland-Beveren houden het op 1-1. Vanaken zette Club op 1-0. Vellios scoorde vrijwel onmiddelllijk daarna voor de Oost-Vlamingen. Een verloren punt voor Club, een zeer verdiend punt voor Waasland-Beveren.

Het was een moeilijke week voor Club Brugge en Ivan Leko. Dat is wellicht het grootste understatement van de avond. Na de nederlaag op speeldag 10 tegen Standard verwachtte het Brugse publiek niets minder dan drie punten tegen de Leeuwen van Waasland-Beveren. Yannick Ferrera en de zijnen waren niet naar West-Vlaanderen afgezakt om cadeau?s uit te delen. De coach van Waasland-Beveren klonk erg strijdvaardig voor aanvang van de match. ?Wij willen vanavond geschiedenis schrijven?, zei Ferrera.

Al zagen we deze strijdvaardigheid niet onmiddellijk terug in het Beverse spel. Jelle Vossen trapte na 13 minuten een eerste bal tussen de palen. Dan zagen we een poos niets. Je kon het de anders zo fanatieke blauwzwarte familie niet kwalijk nemen dat het Jan Breydelstadion tussen minuut 15 en minuut 45 vrij rustig was. Vanaken was niet in zijn gewone doen en de passes van Vormer, Mitrovic en Rits kwamen niet aan. Een teken aan de wand. Werd de niet startende Wesley gemist? Misschien wel. Waasland-Beveren beperkte zich tot verdedigen, maar kwam toch enkele keren de helft over. Het mikte via Badibanga en Ampomah enkele schoten ruim over doelman Letica. Rezaei besloot de eerste periode met een schot recht op Davy Roef.

In de tweede helft verwachtte Jan Breydel dus Wesley. Het was daarentegen de Nigeriaan Dennis die voor Danjuma in de ploeg kwam. Die bracht niet onmiddellijk iets extra's. Na acht minuten in de tweede periode was het duidelijk voor Leko. Tijd voor Wesley Moraes. Logische vervanger was Rezaei. De Iranees besloot met een wachtende Wesley langs de lijn dan plots maar een assist voor Vanaken af te leveren. Jawel hoor, daar was Vanaken dan toch. Met een technisch perfecte punter deed hij de netten trillen. 

Lang kon Club weliswaar niet genieten van die voorsprong. Vellios gooide op het uur even plots als bij de 1-0 ijswater op het Brugse vuur, 1-1. Vanaf dit moment was de match pas echt begonnen. Wesley wrong een aflegger van Vanaken de nek om. Ampomah liet het na om Lulic alleen op Letica af te zetten. Diezelfde Ampomah had iets later wel bijna de 1-2 aan de voet. Met een typische 'Robben-actie' sneed hij naar binnen en trapte de Ghanees op de dwarsligger. Hier kwam Club Brugge erg goed weg. 

De West-Vlamingen beseften eens te meer dat het tijd was voor een slotoffensief. Toch kwam dat er niet uit zoals het zou moeten. Het bleef 1-1. Een zeer belangrijk punt voor Yannick Ferrera. Een zeer bittere pil voor Ivan Leko. 

het MOMENT 
van de match
Club Brugge ontsnapt aan een eerste thuisnederlaag wanneer Nana Ampomah enkele minuten na de 1-1 van Vellios de lat raakt. 
de MAN 
van de match
Apostolos Vellios. De bonkige spits van Waasland-Beveren scoorde het enige doelpunt voor de bezoekers. Een doelpunt van onschatbare waarde. 
onze MENING 
over de match
Waasland-Beveren heeft dit punt zeker niet gestolen. In de eerste helft zagen we weinig kansen aan beide kanten. In de tweede periode beterde dit. We moeten zelfs zeggen dat de ploeg van Ferrera via Ampomah aanspraak maakte op de zege.