Standard is er niet in geslaagd te profiteren van de misstap van Club Brugge. Het speelde 0-0-gelijk op het veld van Moeskroen.

Moeskroen ontving Standard op speeldag 11 van de reguliere competitie. In een aangenaam avondzonnetje nam de thuisploeg de beste start. Leye kon al snel koppen op een hoekschop, maar zag zijn poging enkele meters naast gaan. Ook de volgende kans was voor Moeskroen. Pierrot kon alleen op Ochoa af, maar schoof de bal ver naast het doel van Ochoa.  


Standard reageerde meteen. Emond schoot snel in de draai. Butez ging goed plat en werkte de bal in hoekschop. Nadien was het weer de thuisploeg die de plak zwaaide. Pierrot en Leye kwamen centimeters te kort om een strakke, scherpe voorzet vanop links in doel te verwerken. Bij Standard glipte Djenepo door de verdediging. Hij zocht Emond voor doel, maar Godeau keerde net op tijd terug. 

De thuisploeg zette Standard hoog vast en liet hen niet in hun spel komen. Het merendeel van het balbezit was dan ook voor Moeskroen. Op kansen moesten we wel wachten tot vijf minuten voor de pauze. Mohamed ging zijn kans, maar zag zijn schot voorlangs hobbelen. 0-0 was de stand bij de rust. Een tussenstand, waar vooral Standard tevreden mee mocht zijn.

De start van de tweede periode kende een ander verloop. Nu waren het de bezoekers uit Luik die het flukst uit de kleedkamer kwamen. Dat resulteerde vrijwel ogenblikkelijk in een prima aanval. Mpoku vond Cavanda, die de achterlijn haalde. Hij pikte er Marin uit, die pal op Butez besloot. Nauwelijks een minuutje later moest diezelfde Butez alweer tussenkomen. Ditmaal onderschepte hij een scherpe voorzet van Pocognoli.

Standard probeerde sneller te voetballen. Carcela mikte van ver naast. Even later ging Butez onder een hoge voorzet. Cavanda leek te kunnen profiteren, maar besloot in het zijnet. Het volgende wapenfeit kwam van Pocognoli. Hij haalde verschroeiend uit. Butez moest lossen. Emond was er als de kippen bij, maar scoren lukte niet. Butez kende dit seizoen al betere minuten. Nu trapte hij de bal pardoes in de voeten van Djenepo, die in een tijd naast besloot. 

Het tempo ging weer de hoogte in. Cimirot stelde Butez nog eens op de proef. Aan de overzijde besloot Amallah naast. Nog in dezelfde minuut klom Pierrot erg hoog. Hij kon koppen, maar knikte net naast. Nog in dezelfde minuut kon Djenepo aanleggen voor Standard. Butez stond pal en bracht goed redding. 

In het slotkwartier bleven echte kansen uit. Het leek alsof beide ploegen geen energie meer in de tank hadden. Door de vele blessurebehandelingen werd er nog een tijdje overgespeeld maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde de wedstrijd zoals ze begonnen was, met 0-0 op het scorebord. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In het begin van de tweede helft lijkt Standard vol voor de overwinning te kunnen gaan, maar lang kunnen ze deze inspanning niet doortrekken. 
de MAN
van de match
Mohamed speelde een goede wedstrijd bij de thuisploeg en was alom aanwezig. Hij had zijn wedstrijd voor de pauze kunnen opluisteren met een doelpunt, maar dat lukte helaas voor hem niet. 
onze MENING
over de match
Voor de pauze was Moeskroen de betere ploeg en had het ook de betere kansen. Na de pauze was het spelbeeld omgekeerd en maakte Standard het meeste aanspraak op de zege. De puntendeling was dus een eerlijk resultaat.