KV Kortrijk heeft met 3-1 gewonnen van STVV. Kamada bracht de bezoekers al snel op voorsprong, maar Stojanovic zette Kortrijk nog voor rust op voorsprong door tweemaal te scoren. Na de pauze scoorde invaller Kanu nog het derde doelpunt voor de thuisploeg.


De wedstrijd tussen KV Kortrijk en STVV begon met een korte studieronde, maar al snel namen de bezoekers het commando in handen. Na zeven minuten werd een slordige pass onderschept en kwam in de voeten van Kamada. De Japanner kreeg wel erg veel ruimte van Kagelmacher waardoor hij het leer simpel in de verste hoek kon trappen. Niet veel later kreeg Boli een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar zijn poging ging net naast. 

De thuisploeg leek aangeslagen van de vroege tegenslag en moest het spel ondergaan. Tot STVV achteruit ging leunen en er dus ruimte kwam voor Kortrijk. De Sart mocht tweemaal op enkele minuten op doel besluiten, maar zijn pogingen leverden niets op. De gelijkmaker kwam er niet veel later toch via Stojanovic. Hij zette subtiel zijn voet tegen een voorzet van D Haene en verraste op die manier Steppe

Net voor de pauze maakte KV Kortrijk de ommekeer compleet door een tweede keer te scoren. De Sart kon ver lopen met de bal aan de voet en trapte dan maar op doel. Zijn zwabberende bal werd nog gered door Steppe, maar Stojanovic was goed gevolgd om het leer toch tegen de touwen te werken.  

De bezoekers moesten zo in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren de spelers van KV Kortrijk die het beste uit de kleedkamer kwamen. Ouali werd in laatste instantie nog afgeblokt door Botaka zodat de voorsprong niet groter werd. Een twintigtal minuten voor het einde kreeg Endo wel een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de Japanner trapte het leer tegen zijn ploegmaat aan.  

Het slotoffensief van STVV bleef uit en dus nam KV Kortrijk in het slot van de wedstrijd toch nog afstand. Ouali werd in de diepte gestuurd door Mboyo en zette de bal vervolgens voor doel. De ingevallen Kanu kon met een gelukje de beslissende 3-1 in doel werken. Op die manier boekt KV Kortrijk zijn eerste thuiszege van het seizoen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor de pauze haalt De Sart van ver uit, Steppe kan in eerste instantie nog redding brengen maar Stojanovinc brengt Kortrijk toch op voorsprong.
de MAN
van de match
Stojanovic is met twee doelpunt duidelijk de man van de match.
onze MENING
over de match
STVV begon heel goed aan de wedstrijd, maar zakte even snel terug weg. De tweede helft was van een matig niveau, het slotoffensief van de bezoekers kwam nooit tot stand.