Genk heeft in eigen huis geen steek laten vallen tegen Eupen. De Limburgers kwamen 2-0 voor dankzij twee goals van Trossard, maar bibberden wel in de slotfase na de aansluitingstreffer van Keita.

Dat Genk in het slot van de partij plots met knikkende knieën stond te voetballen, is op z'n minst opvallend. De thuisploeg was immers heer en meester in grote delen van de wedstrijd. Met maar liefst vijftien Genkse doelpogingen voor de pauze waren de verhoudingen erg duidelijk.

Vanaf het begin nam Genk de wedstrijd stevig in handen. Op het kwartier zette de thuisploeg de dominantie ook om in doelpogingen. Maehle zag zijn schot gepareerd door Van Crombrugge, terwijl Trossard een dikke meter naast knalde. Bij de tweede poging van de flankspits was het wel raak. Met een typisch schot richting de verste hoek zorgde Trossard voor de Genkse voorsprong.

Na de pauze kwam Eupen gretiger uit de kleedkamers. Dat resulteerde ook meteen in een enorme kans voor Blondelle, maar hij liet de gelijkmaker onbegrijpelijk liggen. Aan de overkant stond de paal in de weg voor Pozuelo. Die paal speelde even later ook Samatta parten. Het schot van de aanvaller belandde uiteindelijk wel voor de voeten van Trossard, die zijn tweede goal van de avond maakte.

Genk leek alle schaapjes op het droge te hebben, maar dat was buiten Eupen gerekend. De bezoekers kwamen via Keita opnieuw in de wedstrijd. Die aansluitingstreffer zorgde plots voor zenuwachtigheid in de Luminus Arena. Genk bibberde in de slotfase, maar trok de zege alsnog over de streep. Door de drie punten verstevigt Genk zijn leidersplaats. De Limburgers tellen nu drie punten meer dan Club Brugge.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De onbegrijpelijke misser van Blondelle. De verdediger van Eupen stond op twee meter van het doel, maar slaagde er toch nog in om de bal naast te leggen. Als Blondelle daar de gelijkmaker maakt, krijgen we een heel andere wedstrijd.
de MAN
van de match
Trossard. De flankspits zorgde bij zijn wederoptreden meteen voor de winnende doelpunten. Dankzij zijn twee goals pakte Genk de drie punten tegen Eupen.
onze MENING
over de match
Genk was lange tijd heer en meester, maar liet na de 2-0 iets te veel betijen. Daardoor kwam Eupen opnieuw in de wedstrijd en begon de thuisploeg plots te bibberen. Uiteindelijk was de Genkse zege wel verdiend.