AA Gent is eenvoudig met 0-3 gaan winnen op bezoek bij KV Oostende. Limbombe, Yaremchuk en Chakvetadze waren de doelpuntenmakers. De eerste wedstrijd van nieuwe Gent-coach Thorup leverde meteen het gewenste resultaat op.

De partij tussen KV Oostende en AA Gent was het eerste duel voor de bezoekers met nieuwe coach Jess Thorup aan het roer. De Deense coach kreeg al in het openingskwartier te maken met een eerste tegenslag, want hij zag Birger Verstraete geblesseerd uitvallen. Anderson Esiti was zijn vervanger. Maar nog geen drie minuten later was er ook de eerste meevaller voor Thorup. Stallone Limbombe kwam naar binnen gesneden en schoot met links. De bal week nog even af op het been van Zarko Tomasevic, waardoor de doelman de verkeerde kant uitging.

De Kustboys waren te slordig en veroorzaakten weinig doelgevaar en het was dan ook geen verrassing toen Fabrice Ondoa zich een tweede maal moest omdraaien. Arnaud Souquet kreeg veel tijd om voor te zetten en vond het hoofd van Roman Yaremchuk. Die kon niet meer missen. En nog voor de pauze was het bijna over en uit voor de Kustboys. Een knappe zweefsprong van Ondoa en een bal langs de verkeerde kant van de paal door Odjidja hielden Oostende nog in de wedstrijd.

Oostende-trainer Gert Verheyen greep in bij de pauze en bracht Fabrice Sakala en Indy Boonen in de plaats van Capon en Guri. Veel goede wil was er wel bij de thuisploeg, maar de Gentse doelman aan het werk zetten lukte niet in het begin van de tweede periode. Iets voor het uur deed Chakvetadze de boeken helemaal toe voor de West-Vlamingen. Na een slechte pass van Canesin kon de Oekraïner moederziel alleen op doel afstormen. Hij werkte koeltjes af.

Oostende moest de kelk tot op de bodem ledigen, want Limbombe schoof in de slotfase de 0-4 nog onder Ondoa. Enkele minuten daarvoor had Limbombe ook al raak getroffen, maar die werd door de VAR afgekeurd, terecht, vanwege offside.

AA Gent boekte zo meteen een eerste zege onder leiding van Thorup. De troepen van Gert Verheyen kenden dan weer een collectieve off-day. Gent heeft nu evenveel punten als STVV (17), dat zesde staat.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na de 0-1 brak de veer bij Oostende. Limbombe had wel wat geluk bij het openingsdoelpunt, want zijn schot week lichtjes af.
de MAN
van de match
Chakvetadze was een echte gesel voor de Oostendse verdediging. Hij bekroonde zijn partij met een doelpunt.
onze MENING
over de match
KV Oostende legde AA Gent niet veel in de weg en mag blij zijn dat de bezoekers maar vier keer raak troffen.