Benavente bracht de Zebra's op voorsprong, maar in de tweede helft maakte Harbaoui gelijk vanop de stip. De Tunesiër zorgde op magistrale wijze ook voor de 1-2, maar Osimhen maakte meteen terug gelijk. Zulte Waregem kwam nog bijzonder dicht bij de overwinning, maar in de slotminuut zorgde Osimhen aan de overkant alsnog voor de 3-2!

Charleroi doet het voorlopig net iets minder dan de voorbije seizoenen en wilde dus vandaag nog eens aanknopen met winst. Zulte Waregem had de punten echter nog meer nodig, want Essevee stond voor de aftrap troosteloos op de laatste plek. Het waren toch vooral de Carolo's die het best aan de partij begonnen, maar Bossut verhinderde een vroeg doelpunt van Bruno. Voorin was Osimhen vrij bedrijvig. De Nigeriaanse spits kwam dicht bij het openingsdoelpunt, maar Bossut was goed uit zijn doel gekomen. Zulte Waregem moest de wedstrijd ondergaan en kon enkel dreigen met een kopbal van Harbaoui en een schotje van Buffel. Net voor de rust kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende. Ditmaal verkeek Bossut zich op een harde knal van Benavente en via de paal belandde het leer tegen de netten: 1-0, meteen ook de ruststand!

Op het uur kreeg Niane dé kans om de partij al te beslissen... Oog in oog met Bossut trapte hij echter te zwak op de bezoekende doelman en zo bleef de spanning aanwezig. Zulte Waregem kreeg wat verse hoop en kwam stilaan beter in de wedstrijd met onder andere een uitstekende kans voor Bongonda. De sterkere periode leverde toch de gelijkmaker op, want Harbaoui wist een strafschop te benutten: 1-1! Opnieuw Bongonda moest altijd de 1-2 binnenleggen, maar hij trapte alweer onbegrijpelijk over. Uitstel van executie echter, want het was opnieuw Harbaoui die de netten deed trillen. Na een heerlijke krul in de verste winkelhaak stond Essevee voor het eerst in deze partij op voorsprong! Lang duurde die vreugde echter niet, want nog geen twee minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht! Bossut kon een poging van de pas ingevallen Perbet nog keren, maar Osimhen was wél trefzeker in de rebound: 2-2! 

De ook al ingevallen Bedia, huurling van Charleroi nota bene, miste nog dé kans om Zulte Waregem alsnog naar de overwinning te schieten, maar knalde veel te wild over doel! De Zebra's kwamen met de schrik vrij, maar nog was de beslissing niet gevallen in deze knotsgekke slotfase. Benavente vond het hoofd van Osimhen voor doel, en die zorgde met zijn tweede van de avond in minuut 95 alsnog voor de winnende 3-2!

Zo had Zulte Waregem in de tweede helft uiteindelijk kansen genoeg gekregen om de partij toch nog te winnen, maar de efficiëntie ontbrak. Typisch voor een ploeg in puntennood gaf het de partij dan nog helemaal weg, maar ook chapeau voor Charleroi, dat er tot minuut 95 bleef in geloven! De term 'Mazzu-time' kan zo opnieuw van onder het stof worden gehaald...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De heerlijke krul van Harbaoui was eigenlijk het mooiste doelpunt van de vijf, maar hét moment van de wedstrijd was toch de winninggoal in minuut 95! Osimhen won het duel van De fauw en zo werd het toch nog 3-2!
de MAN
van de match
Ook hier krijgt Harbaoui een vermelding, maar het is Osimhen die de titel achter zijn naam krijgt. Was ook gewoon nog iets meer aanwezig en besliste de partij in de slotminuut!
onze MENING
over de match
Tot in minuut 80 kregen we een aangename wedstrijd te zien, maar nadien werd het pas ECHT ongelooflijk interessant. Charleroi miste eigenlijk de kansen om de partij al vroeg te beslissen. Daardoor bleef Zulte Waregem in leven en begon het meer en meer in zijn kansen te geloven. Een 1-2 voorsprong was het gevolg, maar Charleroi toonde mentaliteit en kwam meteen terug op gelijke hoogte. De missers van Bongonda en Bedia deden Essevee toch de nek om. Open doelkansen die Waregem eigenlijk altijd de volle buit moest opleveren, werden onbegrijpelijk gemist. En zoals zo vaak, bij een ploeg onderaan in het klassement, krijgt het dan nog het deksel op de neus. Man van de match Osimhen was de kwelduivel van Dury en co en zo gaan de bezoekers met lege handen naar huis. Voor Charleroi zullen het allicht ook drie broodnodige punten zijn, want het schuift nu stilaan terug op naar de achtste plaats.