De Buffalo's kwamen tien minuten voor de rust op voorsprong via Chakvetadze. Osimhen maakte nog voor de pauze gelijk, maar kort na de rust zorgde Chakvetadze voor de winnende treffer. Met een 6 op 6 kan Thorup voorlopig een perfect rapport voorleggen.

Voor Gent-trainer Jesse Thorup was AA Gent - Charleroi de eerste kennismaking met het Gentse publiek. De twaalfde man zag hoe de Buffalo's het voortouw namen in de openingsfase. Chakvetadze trof al vroeg de netten, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ook Andrijasevic kwam plots oog in oog te staan met Penneteau, maar ook hij werd afgevlagd. Het tempo ging nadien wat liggen, waardoor de Carolo's wat makkelijker stand wisten te houden. Enkel de duels werden iets snediger, waarbij vooral Dejaeghere het gros van de tikken mocht incasseren.

Tien minuten voor de rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Penneteau tikte een vrije trap van Limbombe niet goed weg en Chakvetadze kon in de herneming makkelijk binnenkoppen: 1-0! De ruststand leek een feit, maar een paar minuten voor affluiten kwam Charleroi vanuit het niets op gelijke hoogte. Osimhen, weer hij, zag zijn schot afwijken en vervolgens voorbij een kansloze Thoelen tegen de netten belanden. Met een gelijke stand gingen we dan ook de rust in.

Charleroi leek met een mentaal voordeel de tweede helft te kunnen gaan aanvatten, maar dat verhaal werd al snel in de kiem gesmoord. Dejaeghere bediende Limbombe die Chakvetadze voor doel zag staan en de Georgiër zorgde met zijn tweede van de avond voor een perfect begin van de tweede helft. Gent rook bloed en ging meteen op zoek naar de derde en beslissende treffer. Yaremchuk miste onbegrijpelijk voor een leeg doel en ook Andrijasevic kreeg zijn pogingen niet binnen de palen. Limbombe, opnieuw goed voor twee assists vanavond, kwam ook dicht bij een doelpunt, maar Penneteau hield de partij toch nog even spannend.

Een kwartier voor tijd prikte Charleroi dan toch nog eens tegen via Osihmen, zijn volley belandde echter centimeters naast de kooi van Thoelen. Ook in de slotminuten kwam diezelfde Osimhen nog twee maal gevaarlijk opduiken voor doel, maar een ultieme gelijkmaker kwam er niet meer. Het mooiste moment was misschien wel nog de invalbeurt van Renato Neto. Zijn naam rolde al minutenlang doorheen het stadion en na 17 maanden blessureleed maakte de middenvelder dan toch zijn rentree. Een extra reden voor een klein feestje in de Ghelamco Arena, waar Thorup het met een 6 op 6 perfect doet.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
We konden kiezen voor de winninggoal van Chakvetadze, maar onze keuze gaat naar de invalbeurt van Neto. Op zich niets speciaals, ware het niet dat de middenvelder anderhalf jaar langs de kant stond na een zware blessure. Hij was duidelijk geëmotioneerd bij zijn invalbeurt én door de steun die hij kreeg van het thuispubliek.
de MAN
van de match
Chakvetadze was beslissend met twee goals! Hij krijgt uiteraard de titel van 'man van de match' achter zijn naam. Ook wel een vermelding voor Limbombe, die in de twee doelpunten een belangrijk aandeel had.
onze MENING
over de match
Gent pakt verdiend de volle buit. Het kreeg genoeg kansen om de score verder op te drijven, maar door het gebrek aan efficiëntie bleef het nog spannend tot aan het eindsignaal. Aan de overkant bleek Osimhen eens te meer een gevaarlijk heerschap, dat ook de Gentse verdediging deed wankelen. De aanvaller was dan ook wel de enige op niveau bij Charleroi. Thorup is er bij de eerste twee wedstrijden alvast ingeslaagd om het vuur terug aan te wakkeren bij Gent, met een 6 op 6 tot gevolg. Een geslaagd debuut dus!