Kortrijk was baas in de eerste helft en Cercle Brugge in de tweede. Stojanovic opende de score voor de pauze, Mercier maakte gelijk na de rust. Een gelijkspel was dan ook een logisch resultaat van dit West-Vlaams duel.

KV Kortrijk liet meteen zien met welke intenties het aan de partij begon. Al in de tweede minuut vuurde Van Der Bruggen een verwittiging af. Cercle-doelman Nardi was alert. Na 20 minuten voetballen hadden de Kerels 70% van het balbezit, maar echt veel doelgevaar vloeide daar niet uit voort. De enige kans voor Cercle Brugge in heel de eerste helft was een schot van Gakpé uit een scherpe hoek, maar daar zat veel te weinig power achter.

Tien minuten voor de rust slaagden de troepen van trainer De Boeck er dan toch in het overwicht om te zetten in een voorsprong. Avenatti omspeelde de doelman maar stond niet in schietpositie. De Uruguayaan bereikte een ploegmaat, maar diens schot werd van de lijn gehaald. Het leer kwam opnieuw bij Avenatti terecht en die kraakte zijn knal. Stojanovic stond echter op de goede plek en kon met een reflex zijn vijfde van het seizoen binnen knikken.

Er moest een reactie komen van groen-zwart en de thuisploeg kwam dan ook veel scherper uit de kleedkamer. Vlak voor het uur zette Hazard goed door in de grote rechthoek en de bal kwam via een gelukje in het bezit van Mercier. De ex-Kortrijkzaan twijfelde niet en fusilleerde Kaminski in de korte hoek: 1-1. Enkele minuten daarvoor had Gakpé al raak getroffen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Onterecht, zo bleek later, maar de scheids had al gefloten. De VAR kon niet meer tussenkomen.

De thuisploeg putte vertrouwen uit de gelijkmaker en Kortrijk was nog maar een schim van de ploeg die het in de eerste helft was. Cercle kreeg nog een levensgrote mogelijkheid na de gelijkmaker, maar de ingevallen De Belder kwam een halve teen te kort om de winning goal binnen te schuiven. De pass van Etienne was net te hard. Ook Chevalier kwam er nog dicht bij, maar Nardi schudde een knappe redding uit zijn mouwen.

Beide ploegen hadden dus nog de kans om te winnen, maar op basis van beide helften verdiende dit duel geen verliezer. 1-1 was dus een terechte uitslag.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Nardi had in de toegevoegde tijd nog een schitterende save in huis op een schot van Chevalier. Bij de corner die daarop volgde ging hij in de fout maar zijn vel werd gered door een ploegmaat op de doellijn.
de MAN
van de match
Mercier was onzichtbaar voor de pauze, maar na zijn doelpunt was hij niet te stoppen.
onze MENING
over de match
Beide ploegen waren een helft baas en maakten in de slotfase nog aanspraak op het winnende doelpunt. De manier waarop Kortrijk na de rust helemaal wegzakte was toch vreemd.