Club Brugge is er niet in geslaagd de volle buit mee te graaien bij Sint-Truiden. Het werd 2-2. Kamada opende de score. Vanaken en Schrijvers draaiden de rollen nog voor de rust om. Na een eigen doelpunt van Rits werd het nog 2-2, een gelijkspel waarmee vooral Club Brugge tevreden mag zijn.

Sint-Truiden ontving landskampioen Club Brugge in een sfeervol Stayen. Gesteund door de supporters trok de thuisploeg meteen naar voor en wist het enkele hoekschoppen te forceren. Concreet doelgevaar leverde dat niet op. Aan de overzijde probeerde Schrijvers het uit de tweede lijn, maar Steppe was attent. Op het kwartier liet Poulain de bal liggen voor Boli, die Kamada afzonderde voor doel. Oog in oog met Letica schoot de Japanner op de paal. 


Een minuut later mochten de supporters wel vieren. Acolatse liep er Mata uit op links en bracht de bal voor doel. Mechele kreeg hem niet onder controle. De Sart bediende Kamada die de bal via Letica in doel schoot. Het sluitstuk van Club Brugge ging niet vrijuit. Sint-Truiden had nu de bovenhand en duwde door. Op een zeldzame tegenaanval maaide Steppe Wesley omver. Vanaken schoot nog over, maar na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Vanaken eiste de strafschop op en zette hem keurig om.  

Club Brugge had vertrouwen getankt en was plots de betere ploeg. Schrijvers zag een knap schot nog stranden op de onderkant van de lat. Vijf minuten voor rust verstuurde Vanaken een perfecte voorzet. Schrijvers dook goed in de rug van de verdediging en kopte de 1-2 overhoeks binnen. Het was meteen het laatste wapenfeit van een aangename eerste periode. 1-2 was de stand bij de rust.

De thuisploeg kwam bijzonder enthousiast uit de kleedkamer. Kamada haalde de achterlijn en zette de bal voor doel. Teixeira kwam centimeters te kort om de gelijkmaker in doel te koppen. Kamada maakte even later de 2-2, maar er was al gevlagd voor buitenspel na het door koppen van Boli. Sint-Truiden bleef drukken. Tomiyasu vond Boli aan de tweede paal. De spits van Sint-Truiden kon vrij inkoppen maar mikte net naast het doel van Letica.

Club Brugge antwoordde meteen via Vanaken, die het hele veld over stak en Schrijvers bediende. Zijn schot mistte het nodige venijn om Steppe te verontrusten. Aan de overzijde stelden Ceballos en Kamada Letica nog eens op de proef, maar de sluitpost van Club Brugge was tweemaal attent. Op een moment dat Club Brugge meer grip kreeg op de wedstrijd viel de gelijkmaker dan toch. Invaller Legear gooide de bal voor doel. Poulain wilde wegwerken, maar schoot de bal tegen Rits aan. Letica had geen verhaal meer, waardoor het plots 2-2 stond. 

Met nog tien minuten op de klok mocht Vormer een vrije trap nemen. Hij viseerde de verste hoek, maar zag de bal op de lat uiteenspatten. Sint-Truiden probeerde nog voor de overwinning te gaan. Maar verder dan enkele gevaarlijke voorzetten kwamen de troepen van Brys niet. Ook Club Brugge kon geen aanspraak meer maken op een doelpunt. 2-2 was de eindstand. Een eindstand waarmee vooral Club Brugge tevreden mag zijn.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het half uur maaide Steppe Wesley onderuit in de zestien meter. Vanaken kon nog afdrukken maar scoren lukte niet. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. 
de MAN
van de match
Kamada speelde een goede wedstrijd bij de thuisploeg. Met zijn slimme loopacties was hij een gesel voor de Brugse defensie. Hij opende de score met wat meeval.
onze MENING
over de match
Sint-Truiden was over heel de wedstrijd de betere ploeg dan Club Brugge, dat maar 1 kwartier goed voetbal bracht.