Charleroi heeft dinsdagavond een nipte overwinning geboekt tegen STVV. De Zebra's wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Benavente.

Charleroi nam meteen het heft in handen en wist een aantal doelkansen te creëren tijdens de eerste helft. De beste mogelijkheid was voor Perbet, die van dichtbij in het zijnet besloot. Eerder kon Osimhen oog in oog met Steppe zijn voet niet tegen de bal zetten. STVV onderging het spel, maar tekende in de slotfase nog voor de gevaarlijkste doelpoging. De bal viel ter hoogte van de kleine rechthoek voor de voeten van De Sart, die hard op Penneteau trapte.

Ook na de pauze dicteerde de thuisploeg de wet. Marinos leek al snel voor de openingstreffer te zorgen, maar zag Garcia de bal net voor de doellijn in hoekschop werken. Halfweg de tweede helft viel de bevrijdende 1-0 dan toch voor de Zebra's. Ilaimaharitra verstuurde een prima voorzet richting de tweede paal, waar Benavente de bal onhoudbaar voorbij Steppe in doel kopte.

STVV ging nog op zoek naar de gelijkmaker, al kwamen de Limburgers niet verder dan enkele afstandsschoten. Charleroi hield eenvoudig stand en kon nog enkele keren prikken op de tegenaanval. Het bleef uiteindelijk bij 1-0 en dat leverde Charleroi een vierde opeenvolgende thuisoverwinning op. STVV blijft achter met één punt uit de laatste drie wedstrijden.