Genk mag opnieuw drie punten bijschrijven. Het wiste na de pauze een 2-0-achterstand uit op het veld van Antwerp. Het werd 2-4.

In een bijzonder sfeervol Bosuilstadion nam Antwerp het op tegen competitieleider Genk. Het tempo lag vanaf het eerste fluitsignaal bijzonder hoog en beide ploegen schuwden de duels niet. Zhegrova zette zich meteen goed door. Bolat ging goed plat. Aan de overzijde verlengde Bolingi een hoekschop. Van Damme kwam net te kort om in doel te verlengen. 


Na twintig minuten trapte Pozuelo een vrije trap op doel. Bolat nam geen risico en tikte de bal over zijn kooi. Aan de overzijde maakte Refaelov zich knap los. De aanvallende middenvelder behield het overzicht en legde de bal knap in de rug van de verdediging. Bolingi was het snelst op de bal en legde hem knap weg in de verste hoek: 1-0. Genk moest even naar adem happen. Rodrigues zette zich goed door op zijn rechterflank en schoot hard op de vuisten van Vukovic. 

Genk toonde zich nog via Malinovskyi en Zhegrova, maar geen van beiden kon Bolat in verlegenheid brengen. De grootste kansen kwamen nog aan de overzijde. Mbokani veroverde de bal prima, maar Haroun mikte op Vukovic. Even later mocht Juklerod ver doorstomen na alweer een recuperatie van Mbokani. Hij werd niet aangevallen en schoot de 0-2 droog in de korte hoek. 0-2 was meteen de ruststand.

Genk kwam met een andere instelling uit de kleedkamer. Malinovskyi probeerde het uit de tweede lijn. Zijn schot week af en viel maar net over het doel van Bolat. Even later ging Paintsil zijn kans. Van Damme stond in de baan van het schot. De VAR interpelleerde want Van Damme raakte de bal met de hand. Malinovskyi zette de strafschop fraai om. 

Nauwelijks een tweetal minuten later kreeg Genk een nieuwe strafschop wanneer Buta Ndongala aantikte in de zestien meter. Malinovskyi zette zich opnieuw achter de bal. Ditmaal trapte hij hem door het midden, 2-2. Antwerp was volledig van slag en Genk verhoogde het tempo. Concreet doelgevaar leverde dit niet meteen op. Antwerp had wel veel overtredingen nodig om Genk af te stoppen. 

Een kwartier voor tijd mocht Malinovskyi een hoekschop trappen. Hij kreeg de bal terug en gooide hem nog eens voor doel. Samatta troefde Van Damme af en kopte Genk van dichtbij op voorsprong. Antwerp was even van slag. In het slot zette het nog eens alles op alles. Bolingi schoot goed in, maar Vukovic bracht knap redding. Aan de overzijde deed Samatta de boeken toe. Hij bleef kalm en wipte de 2-4 rustig over Bolat in doel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na tien minuten in de tweede helft begaat Van Damme handspel. De VAR heeft het opgemerkt en de bal gaat op de stip. Het is het begin van de ommekeer.
de MAN
van de match
Met twee strafschopdoelpunten en een assist voor het winnende doelpunt van Samatta was Malinovskyi erg belangrijk voor Genk. 
onze MENING
over de match
Voor de pauze nam Antwerp verdiend afstand van Genk. Na de rust verhoogde Genk het tempo en toonde het waarom zij de beste ploeg in België zijn.