Olivier Deschacht mocht vandaag drie keer vieren. Eerst werd hij gehuldigd in de derde minuut, dan scoorde hij in de tweede helft en uiteindelijk veroverde hij met Lokeren een punt op het veld van zijn ex-ploeg. Dimata maakte gelijk.

De wedstrijd kwam erg traag op gang en het was dan ook even wachten op het eerste doelgevaar. Hupperts schoot de enige kans van Sporting Lokeren vanop afstand een metertje naast. Saelemaekers probeerde het ook van ver en kende even weinig succes. Een kopkans van Bakkali ging ook nog voorlangs.

Dan kwam Makarenko iets dichter bij het openingsdoelpunt. Zijn trap vanop dertig meter spatte uiteen op de deklat. De meeste opwinding in de eerste helft kwam er bij het ingaan van minuut 3, het rugnummer van Deschacht. Het Anderlecht-icoon werd een minuutlang getrakteerd op applaus en gezangen. Ook voor de partij werd hij even gehuldigd.

Bij Lokeren stond Vidarsson in de dug-out en niet Trond Sollied, die neemt de coaching vrijdag pas over. Vidarsson zag dat zijn ploeg goed stond en weinig kansen weggaf. Meer nog, hij zag zijn ploeg op voorsprong komen. Ook de fans van Anderlecht begonnen te juichen bij het doeplunt, en dat kon maar één ding betekenen: een goal van Deschacht. De linksback was mee opgerukt bij een corner van Skulason en klom het hoogst van iedereen.

De voorsprong van de Waaslanders duurde welgeteld zes minuten, want toen schoof Dimata zijn negende van het seizoen voorbij de doelman. Bornauw (19) vond Saelemaekers (19) op rechts en die gaf de assist op Dimata (21). Een combinatie tussen drie jonkies van Anderlecht zorgde dus voor de gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later zat diezelfde Dimata bijna aan dubbele cijfers, maar zijn kopbal scheerde de lat. Vervolgens kreeg Kums nog een dot van een kans, maar oog in oog met De Wolf trok die laatste aan het langste eind. Schitterende reflex.

Dichter kwam paars-wit niet bij een winnend doelpunt. Het bracht opnieuw geen al te beste prestatie op de mat. Lokeren sprokkelde een punt en staat minstens tot vanavond op de voorlaatste plaats. De rode lantaarn is nu voor Zulte Waregem

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal van Deschacht en het gejuich dat daarop volgde van de Lokeren- en Anderlecht-supporters. Toen paars-wit opnieuw aftrapte volgde er pas een striemend fluitconcert.
de MAN
van de match
Deschacht! Niet omdat hij uitblonk op het veld, ook al scoorde hij, maar omwille van de mooie momenten voor, tijdens en na de match.
onze MENING
over de match
Anderlecht kon opnieuw niet overtuigen, zelfs niet tegen de laatste in de stand. De bezoekers hebben gevochten voor wat ze waard waren, zodat Sollied met een goed gevoel kan overnemen.