Op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Zulte Waregem zijn tweede zege van het seizoen geboekt, de eerste sinds 11 augustus. Essevee versloeg Standard met 3-1.

Preud'homme gaf Lestienne de voorkeur op Carcela en dat loonde. Na een studieronde van een kwartier trapte Bongonda op Cimirot, een tussenkomst die absoluut nodig was. De eerste kans van de Luikenaars halverwege de eerste periode leverde meteen een doelpunt op. Fai gooide van de linkerkant voor doel en Lestienne kopte aan de eerste paal binnen na een duel met Demir. De thuisploeg reageerde met een schot van Bongonda op de vuisten van Ochoa. Na een hoekschop bleef het leer hangen voor de voeten van Harbaoui en die schoot in twee tijden hoog tegen de touwen: alles opnieuw te herdoen. De thuisploeg ging door op het elan van de gelijkmaker en Bongonda trapte op een snelle tegenstoot laag in de armen van Ochoa. Het bleef 1-1 halverwege.

De tweede helft begon met een uitstekende kans voor Bongonda, maar die geraakte één op één niet voorbij Ochoa, die uitpakte met een voetreflex. Aan de overkant zweefde Bossut een knal van Bastien in hoekschop. De partij ging goed op en af en was genietbaar om volgen, in tegenstelling tot voor de pauze. Na een hoekschop kopte verdediger Baudry volledig vrijstaand over de kooi van de Rouches. De thuisploeg acteerde zeer gedisciplineerd en werd daarvoor beloond. Sylla bracht van de rechterkant voor en Harbaoui kopte aan de eerste paal raak. Standard was nog niet hersteld van die opdoffer of kreeg al een volgende oplawaai. De Pauw centerde van de linkerkant, Sylla pikte op en knalde laag voorbij Ochoa in de verste hoek: 3-1. De bezoekers vonden geen antwoord en Zulte Waregem dreigde via schoten van De Pauw en nog maar eens Bongonda, maar Ochoa redde.

De thuisploeg moest de laatste tien minuten met een man minder verder na rood voor doelpuntenmaker Sylla: gevaarlijk spel en te hoog geheven voet in de nek van Fai. Orlando Sa kreeg nog een geweldige kans op de aansluitingstreffer, maar miste oog in oog met Bossut.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-1 van Harbaoui, mooi binnengekopt na een voorzet van Sylla van de rechterkant.
de MAN
van de match
Bongonda. Speelde een sterke partij en werd luid bejubeld na z'n publiekswissel.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem acteerde gedisciplineerd, maar kwam toch op achterstand. Het herstelde zich goed en ging in de tweede helft verdiend over de Luikenaars. Daardoor komen de mannen van Dury weg van de laatste plaats.