De thuisploeg mocht gaan rusten met een voorsprong na een doelpunt van Zivkovic, maar het spektakel vond pas plaats na de pauze. In de slotfase knalde Henen de 1-1 binnen en Benavente zag de 1-2 afgekeurd worden voor een duwfout. Het winnende doelpunt viel zowaar aan de overkant waar Canesin alsnog de 2-1 tegen de netten trapte!

Na een mindere periode met 2 op 15 loerde een crisis om de hoek bij Oostende en dus was een thuiszege tegen Charleroi meer dan welgekomen. De Zebra's wisten de laatste weken echter stilletjes omhoog te klimmen en wilden ook weer aanknopen met de overwinning om de voeling met de topzes niet te verliezen. Toch was de openingsfase niet al te boeiend. Het bleef bij zoeken en tasten langs beide kanten en dus bleven ook de doelkansen uit.

De eerste grote mogelijkheid was echter meteen raak. Coopman stuurde Capon de diepte in, en die gaf de 1-0 op een presenteerblaadje aan Richairo Zivkovic! Charleroi trachtte vooral man in vorm Osimhen te bedienen, maar de thuisverdediging stond secuur te verdedigen. Eén maal kwamen de Kustboys wél goed weg... Benavente poeierde een vrije trap staalhard tegen de paal, de herneming van Perbet ging wél binnen, maar die werd terecht meteen afgevlagd voor buitenspel. Met de kleinste voorsprong mochten de troepen van Gert Verheyen de kleedkamer in trekken.

Met aanvallende intenties kwam Charleroi de rust uit en dat zorgde ditmaal wél voor doelkansen. Benavente vergat Osimhen te bedienen aan de tweede paal en koos voor eigen succes. Meer dan een bal in het zijnet leverde dat niet op. De Carolo's hielden de voet op het gaspedaal en ook Dessoleil, Gholizadeh én Osimhen kwamen dicht bij een doelpunt. Oostende hapte naar adem en kon enkel dreigen vanuit de tegenaanval via Zivkovic. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak voor Charleroi! De ingevallen David Henen sneed goed naar binnen en knalde dan alsnog de verdiende gelijkmaker tegen de netten.

De bezoekers kwamen zelfs nog dicht bij de zege, maar een goal van Benavente werd afgekeurd door een eerder begane duwfout. Pech voor Charleroi dus, dat in 'Mazzu-time' zelfs nog een zuurdere tik te verwerken kreeg. Met een subliem hakje verlengde Capon een voorzet van Vandendriessche tot bij Fernando Canesin en die trapte vervolgens de beslissende 2-1 voorbij Penneteau! 'Couckenbak' in de Versluys Arena dus, waar de Oostendenaren eindelijk nog eens konden proeven van een deugddoende zege!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ongetwijfeld de winnende treffer van Canesin! Het werd plots toch nog 1-1 en Charleroi leek ook de 2-1 te hebben binnengeprikt. Oostende kwam echter met de schrik vrij en scoorde vervolgens zelf in de extra tijd. Feest in Oostende!
de MAN
van de match
Brecht Capon! Hij speelde een goede wedstrijd op de rechterflank, maar was vooral zeer beslissend met twee knappe assists!
onze MENING
over de match
De eerste helft had niet veel om het lijf. Na de pauze werd het een pak aangenamer. Charleroi was baas, maar miste de efficiëntie om snel op gelijke hoogte te komen. Het verdiende tegendoelpunt kwam er dan toch, maar dan moest de grootste twist in het verhaal nog komen. Eerst een afgekeurde goal aan de ene kant, vervolgens de winninggoal aan de overkant. De tweede helft maakte dus veel goed en zo werd het, achteraf gezien, toch nog een aangename partij voor de neutrale toeschouwer.