De topper tussen Genk en Club Brugge heeft geen winnaar opgebracht, het werd 1-1. Schrijvers wiste na de rust het doelpunt van Ndongala uit.

In een uitverkochte Luminus Arena ontving competitieleider Genk landskampioen Club Brugge. Het eerste kansje kwam er al snel en was voor de bezoekers. Diatta kapte Maehle makkelijk uit. Zijn schot werd afgeblokt door Aido. Aan de overzijde raakte Ndongala niet voorbij Nakamba. Hij trapte zwak op Horvath. Na tien minuten knutselde de thuisploeg een geweldige aanval in elkaar. Pozuelo lepelde de bal over Horvath. Ndongala was goed gevolgd en duwde het leer van dichtbij over de doellijn. 


Club Brugge antwoordde via Rits die aflegde voor Schrijvers. De ex-Genkenaar kraakte zijn schot en de bal hobbelde naast. Maehle had het niet onder de markt tegen Diatta. Uronen ruimde de scherpe voorzet op. Club Brugge bleef goed meevoetballen, al ontbrak het de bezoekers aan nauwkeurigheid in de laatste pas om echt gevaarlijk te zijn. Vukovic bokste een harde voorzet van Rits weg. Schrijvers mocht nog een vrije trap nemen en deed dat goed. Denswil en Mechele konden net niet besluiten.  

Het slotkwartier van de eerste periode was bijna volledig voor de bezoekers, die Genk ver achteruit duwden. Vanaken kwam meer in het spel en liet Club Brugge opschuiven. Groot doelgevaar leverde het overwicht van Club Brugge niet meer op. 1-0 was de stand aan de pauze na de vroege goal van Ndongala.  

Club Brugge begon met dezelfde spirit aan de tweede helft. Vanaken gaf goed mee aan Schrijvers, die alweer zijn schot kraakte. Even later mocht Rits trappen, maar hij kon Vukovic niet verontrusten. De derde keer was het wel raak. Vanaken vond Wesley in de zestien meter. De bonkige spits legde de bal klaar voor Schrijvers, die de 1-1 perfect in het hoekje trapte. Twee minuten later stond het bijna 2-1. Vukovic ging onder een voorzet van Diatta door. Wesley kopte half naast de bal. 

Ruim twintig minuten voor affluiten barste de wedstrijd volledig open. Aido kopte een voorzet van Rits tegen de eigen dwarsligger. Het was een wake upcall voor de thuisploeg. Samatta krulde de bal maar een metertje naast. Een minuutje later was er een geweldige redding nodig van Horvath om Heynen van een doelpunt te houden. Mechele bracht nadien nog redding op de lijn. Een kwartier voor tijd leek Zhegrova alles en iedereen voorbij te kunnen lopen. Dat was buiten de pijlsnelle Diatta gerekend, die hem een halt toeriep. 

Beide ploegen bleven vol voor de overwinning gaan. Vormer verstuurde een prima voorzet. Poulain was blijven hangen, maar miste zijn kopbal volledig. Aan de overzijde stuurde Zhegrova aanvaller Samatta nog diep. Hij twijfelde niet en ging zijn kans vanuit een wel erg scherpe hoek. Zijn schicht ging voorlangs. Het was de laatste noemenswaardige poging uit een prima wedstrijd. De twee beste ploegen van het land verdeelden de koek. 1-1 was het eindresultaat. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ruim twintig minuten voor het einde verstuurde Rits een prima voorzet. Aidoo voelde Wesley in zijn  rug en wilde de bal wegkoppen. Zijn kopbal spatte uit elkaar op de eigen dwarsligger. 
de MAN
van de match
Diatta kende een begenadigde dag op de linkervleugel bij Club Brugge. Hij voorkwam dat Maehle aan voetballen toekwam en liet hem bij momenten sterretjes zien.
onze MENING
over de match
Genk kwam al snel op voorsprong na een knappe aanval. Nadien nam Club Brugge over. Het drukte de thuisploeg achteruit, maar kwam moeilijk aan kansen. In de tweede helft duwde Club Brugge door tot de kopbal op de lat. Nadien nam Genk weer over. Een gelijkspel lijkt een eerlijk resultaat.