Cercle Brugge heeft op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League Moeskroen geklopt met 2-1. De Bruggelingen kwamen achter tegen tien Hurlus, maar kwamen pas in de slotminuten via Kylian Hazard en Dylan De Belder over de bezoekers heen.

De eerste bepalende fase kwam er na twintig minuten. Xavier Mercier kon alleen doorgaan op Jean Butez, maar Nikola Gulan liep de middenvelder pardoes omver. De Serviër kreeg de rode kaart toegestopt nadat Wesley Alen naar de stip wees, maar Cercle Brugge kon niet profiteren. Irving Cardona miste immers de elfmeter. Benjamin Lambot kreeg een enorme kans op de 1-0, maar de verdediger slaagde er wonderwel in om op Butez te trappen in plaats van in de lonkende netten.

Butez viel op het halfuur op door slecht in te trappen, waardoor Tormin hem bijna kon verschalken. De doelman zette het zelf nog wel recht. Zijn collega aan de overkant moest wel lijdzaam toezien hoe zijn teammaat Jérémy Taravel hem verschalkte voor de 0-1. Moeskroen zowaar op voorsprong. Het positieve momentum na de overwinning tegen Gent? Het ging alvast rusten met nul pogingen op doel maar wel de voorsprong.

Dylan De Belder kwam al snel invallen om Cercle naast Moeskroen te trekken. De thuisploeg morste echter met de kansen. Gianni Bruno kwam terug uit blessure als invaller, de spits is topschutter van de Bruggelingen. Het was echter Kylian Hazard die de ban pas na tachtig minuten kon breken. Het broertje van fusilleerde Butez voor de verdiende gelijkmaker.

De bal ging meteen naar de middencirkel, want de Vereniging rook bloed bij de Henegouwers. Moeskroen klampte zich met lijf en leden vast aan het puntje op verplaatsing. Dylan De Belder vond echter het deksel op de neus van de bezoekers aan de tweede paal door met zijn linker de 2-1 binnen te tikken. Een verdiende overwinning na een lang uitgesponnen comeback, ook al was de vastberadenheid van Moeskroen ook mooi om zien.