Antwerp heeft met 0-2 gewonnen van Standard. Het stamnummer 1 kon een voorsprong dankzij Lior Refaelov te makkelijk vasthouden in Sclessin en nam in het slot afstand tot 0-2. Standard blijft achter met een nul op zes.

Amary Baby en Igor Nazaryna kregen een basisplaats bij Antwerp, terwijl Standard rekende op zowel Maxime Lestienne als Mehdi Carcela. De thuisploeg nam het initiatief, Antwerp liet het graag gebeuren en plooide terug. Na een kwartier pegelde Razvan Marin dan maar van op afstand op de paal. Antwerp wachtte een halfuur om eens vlijmscherp te counteren, maar Baby slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Sclessin keek immers naar een gesloten wedstrijd, die naar het slot van de eerste helft naar de kant van Antwerp kantelde.

Dieumerci Mbokani kreeg een dot van een kans om zijn ex-team op achterstand te zetten, maar zijn wippertje over Guillerme Ochoa hobbelde pardoes op de paal. De spits was even later weer het middelpunt van de actie toen hij naar een voorzet in de zestien dook. Collins Fai wist dat hij het duel niet meer zou winnen en duwde de Congolees aan. Strafschop, oordeelde Erik Lambrecht. Lior Refaelov voltrok het vonnis, Standard met de kopjes naar beneden de kleedkamers in voor de pauze.

De thuisploeg begon niet beter aan de tweede helft, want Antwerp was opnieuw de gevaarlijkste ploeg. Standard geraakte niet voorbij het stevige Antwerpse blok, dus koos Michel Preudhomme voor de vinnige Moussa Djenepo. Maar ook met Lestienne, Carcela en de jonge invaller ging het niet van een leien dakje.

Lestienne kreeg zelfs een grote kans toen hij alleen gelaten werd door Van Damme en Simon Juklerod. De winger koos een zeldzame keer voor zijn rechter en meteen was duidelijk waarom die keuze zelden valt. De uitstekende kans ging immers hoog over en naast. Even later kopte de winger in de handen van de verder werkloze Sinan Bolat. Ook Christian Luyindama kreeg een leuke kopkans, waarna ook Orlando Sa erbij mocht komen in de spits. De druk van Standard steeg in de slotminuten, Nazaryna profiteerde bijna op de counter. Vijf minuten erbij, Sclessin rekende zich al rijk.

Het was echter invaller Didier Lamkal Zé die de bezoekers het delirium bezorgde. De Kameroener slalomde te makkelijk voorbij een kapotte Lestienne en trapte de verlossende 0-2 tegenvoets voorbij Ochoa. Over en uit voor Standard, dat met zoveel hoop die laatste minuut inging. Bölöni vierde door zowaar een Standardsupporter een handtekening te geven.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De kans van Lestienne. Als hij deze binnentrapt, kantelt het momentum in de wedstrijd. Hij mist echter, waardoor Antwerp kon blijven verdedigen.
de MAN
van de match
Mbokani was duidelijk gemotiveerd tegen zijn ex-ploeg. De spits slaagde er niet in om te scoren, maar woog op de verdediging van Standard.
onze MENING
over de match
De ideale wedstrijd voor Antwerp:  fysieke duels uitvechten, zelf op voorsprong komen en dan de stugge tegenstander uithangen. Standard moet in de eigen boezem kijken, want de spelers konden niet overtuigen. Ook met Lestienne, Carcela, Emond, Djenepo én Sa konden ze niet scoren.