Anderlecht heeft drie punten gepakt op bezoek bij Waasland-Beveren. De Brusselaars knokten zich in een veldslag naar een 1-2 zege. Beide ploegen eindigden de match met tien man.

Anderlecht nam de wedstrijd meteen in handen. Na zes minuten kreeg Dimata een uitstekende kans op de openingstreffer, maar hij knikte een half metertje over. Vijf minuten later mocht de spits wel juichen. Na een strafschopovertreding op Dimata zorgde hij vanop de stip zelf voor de 0-1.

Waasland-Beveren kon daar weinig tegenover zetten. De thuisploeg scoorde dit seizoen slechts vier keer in eigen huis. Ook tegen Anderlecht geraakte de ploeg van Ferrera amper in de buurt van Didillon. Bovendien kwam Waasland-Beveren nog goed weg toen Ampomah aan zijn tweede gele kaart ontsnapte.

Na de pauze leek de thuisploeg meer druk te willen ontwikkelen. Anderlecht werd steeds vaker onder druk gezet, maar door de ontelbare overtredingen geraakte er amper tempo in de wedstrijd. De beste kans was uiteindelijk nog voor de bezoekers, maar Debaty bracht tot twee keer toe redding.

Een kwartier voor tijd resulteerden de vele fouten en gele kaarten ook in een rode kaart. Milic moest na een lichte duw inrukken met zijn tweede geel van de match. Waasland-Beveren kon ook nadien niet profiteren. Integendeel zelfs, want Anderlecht hees zich via Trebel op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Vlak voor het einde moest ook Waasland-Beveren met tien spelers voort. Caufriez schoffelde Gerkens onderuit en kreeg ook zijn tweede gele kaart te zien. Boeken toe, denk je dan. Dat was echter buiten Sanneh gerekend. De verdediger van Anderlecht werkte een voorzet pardoes voorbij zijn eigen doelman: 1-2. Vanhaezebrouck krabde zich even achter de oren, maar uiteindelijk sleept Anderlecht toch de drie punten over de streep.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het tweede doelpunt van Anderlecht. De bezoekers hadden na de pauze weinig overschot. Dankzij het doelpunt van Trebel leek de buit toch binnen voor Anderlecht.
de MAN
van de match
Dimata. De spits knokte een hele wedstrijd lang op tegen de verdedigers van Waasland-Beveren. Met een doelpunt en een assist was hij de beslissende man vandaag.
onze MENING
over de match
Anderlecht wint, maar wel zonder glans. De wedstrijd stond bol van de overtredingen waardoor mooi voetbal niet echt mogelijk werd gemaakt. Uiteindelijk slepen de bezoekers toch de drie punten over de streep.