Twee goals van Mbokani, een niet toegekende strafschop, een rode kaart en een lange terugreis naar de kust. Nee, Oostende beleefde niet zijn beste avond. Antwerp won met 2-0 en komt zo (even) op gelijke hoogte met Club Brugge.

Oostende kon dit seizoen nog niet veel punten pakken tegen de goed geklasseerde ploegen en was zinnens dat statistiekje wat bij te schroeven. Ze schoten goed uit de startblokken en verdienden eigenlijk al na zes minuten een penalty. Capon had Bolat omspeeld en schoot vanuit een scherpe hoek. Rodrigues gebruikte zijn arm om de bal uit doel te houden en van Driessche gaf een hoekschop. De ref luisterde naar de VAR, maar kreeg geen instructies om naar de beelden te gaan zien. De woede bij de Kustboys was groot.

De bezoekers voetbalden zeker niet slecht, terwijl Antwerp zeker niet het niveau haalde van tegen Standard of dat van de eerste helft tegen Racing Genk. De Sinjoren verzamelden wel de ene corner na de andere, en dat leverde ook een voorsprong op. Refaelov kreeg na zijn hoekschop opnieuw de bal en zwierde voor doel. Ondoa kwam onoordeelkundig uit en had de bal niet, die belandde bij Mbokani. Die zei 'merci' en knalde knap overhoeks binnen. Veel kansen kregen we niet te zien, wel nog een rode kaart.

Nkaka kwam te laat met zijn ingreep en trapte het scheenbeen van de tackelende Buta aan. Rood was het gevolg. Even daarvoor had hij nog een gelijkaardige schop moeten incasseren van Bolingi en ook Mbokani liet zich betrappen op een natrapbeweging richting Lombaerts. Een achterstand en nog een hele helft tegen een mannetje meer voetballen. Het zat de West-Vlamingen niet echt mee.

Buiten die ene keer dat Capon hem omspeelde had Bolat nog geen werk gehad. Daar kwam ook na de rust geen verandering in, want de bezoekers waren niet bij machte om met een mannetje minder een goede aanval in elkaar te knutselen. De Kustploeg bleef wel nog in de wedstrijd, want Antwerp leek tevreden te zijn met 1-0. Het was zelfs even schrikken voor de thuisploeg toen de mee opgerukte Lombaerts zijn kopbal te hard naar beneden mikte. De bal botste over.

Bij Antwerp was er nog een goede kans voor Baby, maar de vingertoppen van Ondoa volstonden om de 2-0 van het scorebord te houden. De wedstrijd bloedde langzaamaan dood in de tweede helft, maar Baby lag in de slotfase toch nog aan de basis van de 2-0. Hij zette goed druk bij De Bock en veroverde de bal. Meegeven met Lamkel Ze was de juiste keuze en die bediende op zijn beurt Mbokani. De spits bleef goed achter de bal en zijn tweede van de avond was ook een van de simpelste goals uit zijn rijkgevulde carrière.

Oostende beleefde een erg lastige avond in Antwerpen, maar kende ook de nodige pech. Toch winnen ze opnieuw niet van een grote club. Antwerp klimt door de zege op naar de tweede plaats, die ze moeten delen met Club Brugge. Dadelijk meer.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Door de rode kaart van Nkaka was Oostende na de rust niet meer in staat om de achterstand ongedaan te maken.
de MAN
van de match
Mbokani speelde geen onaardige partij en besliste de match met twee doelpunten. De natrapbeweging richting Lombaerts was dan weer een smet op zijn blazoen.
onze MENING
over de match
Oostende verdiende al in de openingsfase een strafschop en kreeg ook nog een rode kaart na ingrijpen van de VAR. Antwerp kwam door het mannetje meer nauwelijks nog in de problemen en hield opnieuw de netten schoon.