Charleroi heeft Club Brugge met beide voeten op de grond gezet na de zege tegen Monaco in de CL. In eigen stadion haalden de Zebra's het met 2-1.

Club Brugge trok met heel veel vertrouwen naar het zwarte land. Naast de 0-4-zege bij Monaco wist het ook dat Charleroi de laatste tien jaar maar één keer kon winnen van blauw-zwart. De thuisploeg is bezig aan een matig seizoen maar won wel zijn laatste vier thuismatchen.

De eerste tien minuten brachten helemaal niets. Maar bij de eerste bal op doel was het wel raak. Vanaken kreeg tijd en ruimte net buiten de zestien en schoot hard raak. Penneteau zag er niet goed uit bij de openingsgoal.

Veel veranderde de goal niet aan het spelbeeld. Club liet de bal aan de thuisploeg maar die deed er helemaal niets mee. Het waren de bezoekers die zonder goed te spelen nog enkele kansen versierden. Decarli kopte een hoekschop recht op Penneteau en Mata zag diezelfde doelman een goed schot uit de hoek halen.

Maar ook de landskampioen speelde verre van zijn beste match en was te onzorgvuldig om meer dan die ene goal te verantwoorden. Toen eerst Gholizadeh en vervolgens Benavente te veel ruimte kregen kon de Peruviaan zelfs de 1-1 binnen koppen. Meteen ook de ruststand.

Na de rust toonde vooral Charleroi een ander gelaat. Het speelde een versnelling hoger en was de enige ploeg aanvankelijk die kansen bij elkaar voetbalde. Horvath moest een pegel van Gholizadeh uit de bovenhoek halen en Osihmen kan een lange bal net niet voldoende raken om de doelman te verrassen.

Club zette daar lang weinig tegenover. Er was een gevaarlijke voorzet van Vanaken en een schot ver naast van Rits. Met minder dan een kwartier op de klok viel er toch een reuzenkans uit de lucht. Dessoleil liet zich de bal afsnoepen door invaller Rezaei, maar die zag zijn poging op de paal strandde.

Leko probeerde nadien de match nog naar zich toe te trekken door verdediger Mitrovic te wisselen voor Schrijvers, maar dat leverde niets op. Integendeel. Toen Benavente weer veel ruimte kreeg bediende hij Osihmen en op diens teruglegger mikte Bruno de 2-1 in de verre hoek.

Zo staat Club na de stunt in Monaco weer met beide voeten op de grond. Het moet in de stand nu zelfs Antwerp naast zich dulden op de tweede plaats. Genk kan het verschil uitdiepen tot 6 punten. Voor Charleroi is het de vijfde thuiszege op rij.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Club speelde een erg matige match maar bij de 1-1 had invaller Rezaei de 1-2 toch aan de voet. De spits mikte op de paal en gaf zijn ex-ploeg zo de kans om wat later de 3 punten naar zich toe te trekken.
de MAN
van de match
Moeilijk maar we gaan voor Benavente. De Peruviaan kopte de 1-1 binnen en zette ook de aanval op die naar de 2-1 leidde.
onze MENING
over de match
Charleroi, en eigenlijk ook Club Brugge, kreeg wat het verdiende. Na een aarzelend eerste halfuur knokte de thuisploeg zich in de match en na een meer dan degelijke tweede helft waren de drie punten gewoon verdiend. Club speelde dan weer hautain en toonde vooral achterin dat het enkele sterkhouders miste.