Op de vijftiende speeldag van de reguliere competitie heeft STVV vlot op het veld van Eupen gewonnen. Het werd 1-4, doelpunten gescoord door Kamada (2x), De Norre, Garcia en Boli.

Het was uitploeg STVV dat het best aan de wedstrijd begon. Na iets minder dan een kwartier spelen, leed Eupenaanvoerder Garcia dom balverlies. Bezus, die niet 100 procent fit oogde, stuurde Kamada vervolgens het straatje in. De Japanner stelde niet teleur en bracht zijn ploeg op voorsprong. Niet veel later kon ook thuisploeg Eupen eens gevaarlijk zijn. Keita omspeelde Tomiyasu en zette het leer voor. Zijn spitsbroer Fall leek verrast en tikte de bal hoog over het doel van STVV-doelman Steppe.


Uitploeg Sint-Truiden bleef echter de ploeg met de beste kansen. Op het half uur schoof Kamada zijn tweede van de avond onder Van Crombrugge door, maar de VAR keurde het doepunt terecht af voor buitenspel. Het duurde echter niet lang vooraleer STVV zijn voorsprong kon verdubbelen. Vlak voor de rust bracht een meegekomen De Norre, op aangeven van Boli, de Limburgers op een 0-2 voorsprong. Ruststand: 0-2 in het voordeel van STVV.

Eupen begon aan de tweede helft met veel goede voornemens. Pollet bracht terug wat vuur in de ploeg met zijn fysieke aanvalsspel, maar het was andermaal STVV dat scoorde. Op een ingestudeerde vrije trap maakte Kamada, op aangeven van Garcia, nu wél zijn tweede van de avond. Eupen zat in zak en as, tot kapitein Garcia, uit het niets, een vrije trap heerlijk binnen krulde. De Panda's zetten vervolgens alles op alles om op zijn minst een punt thuis te houden. Op een kleine tien minuten van het einde drukte Boli die wens de kop in met een knap schot in de winkelhaak. Eindstand: 1-4 voor uitploeg STVV.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-4 van Boli maakte de wedstrijd dood. Zo won STVV vlot op het veld van een zeer matig Eupen.
de MAN
van de match
De Japanner Kamada scoorde twee mooie doelpunten en zag een doelpunt, terecht, afgekeurd voor buitenspel. Hij scoorde dit seizoen al acht keer in de reguliere competitie.
onze MENING
over de match
Het was voor een neutrale toeschouwer een zeer aangename en doelpuntrijke wedstrijd. STVV bracht met momenten zeer mooi voetbal, Eupen was zeer matig en zal de volgende weken uit een ander vaatje moeten tappen.