Cercle Brugge speelde dominant tegen Waasland-Beveren en onderstreepte dat met één doelpunt in elke helft op stilstaande fase.

Ueda kreeg wat rust op de bank bij Cercle. Koné startte centraal, Lambot op rechts. Bij Waasland-Beveren ontbraken drie spelers door schorsing. Salquist en Massop vormden het centrale verdedigingsduo.

Cercle begon het best maar onzorgvuldige passing zorgde er aanvankelijk voor dat daar niet meteen kansen van kwamen. Tot Salquist De Belder onderuit haalde op een interessante plaats. Dat vond ook Mercier die de bal mooi over de muur en buiten het bereik van Roef schilderde. De thuisploeg hield hert overwicht de rest van de eerste helft maar verder dan een laag schot van De Belder waar Roef de nodige moeite mee had kwam het niet meer.

Zelfde spelbeeld in het eerste kwartier na de rust en dus bracht Yannick Ferrera Vellios in op het uur. Die was bijna meteen gevaarlijk, maar Taravel bracht nog redding. Maar het doelpunt viel aan de overkant. Salquist duwde De Belder die viel alsof hij veel zwaarder geraakt werd. Scheidsrechter D'Hondt legde de bal op de stip en liet die ook liggen na consultatie van de VAR. Invaller Bruno trapte de veilige 2-0 binnen. De overwinning van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De vrije trap van Mercier. Loepzuiver was die. Roef stond er bij en keek er naar.
de MAN
van de match
De Belder toonde zich doorlopend gevaarlijk. De fouten die leidden tot de doelpunten waren ook op hem.
onze MENING
over de match
Cercle toonde van bij het begin dat het het meest voor de zege wilde gaan. En daar werd het uiteindelijk ook voor beloond. Waasland-Beveren liet zich aanvallend te weinig zien.