Anderlecht heeft met 2-0 gewonnen tegen AA Gent. Beide doelpunten kwamen van de voet van ex-Gentenaar Kums. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negen man na rood voor Verstraete en Plastun.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Na amper vier minuten bracht Kums de thuisploeg op voorsprong vanop vrije trap. De middenvelder van Anderlecht scoorde daarmee, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg, zijn eerste competitiedoelpunt voor paars-wit.

AA Gent moest even bekomen van het vroege tegendoelpunt. Op het kwartier kwamen de bezoekers ook gevaarlijk opzetten. Limbombe sneed door de verdediging, maar Didillon stond pal. Aan de overkant moest Kalinic redding brengen op een schot van Kums. Enkele minuten later liet Dauda de 2-0 onbegrijpelijk liggen.

Diezelfde Dauda kreeg vijf minuten later een stevige tackle van Verstraete te verwerken. De middenvelder van AA Gent plantte zijn voet op de enkel van Dauda en moest na tussenkomst van de VAR met rood vertrekken. Beide ploegen kregen nadien allebei nog een uitstekende kans. Voor Kums stond de paal in de weg. Aan de overkant was de deklat de spelbreker voor Yaremchuk.

Na de pauze leek AA Gent even uit een ander vaatje te gaan tappen. Yaremchuk trapte onbesuisd over, terwijl het schot van Limbombe een metertje voorlangs ging. Maar veel meer dan die korte opflakkering volgde er niet.

Een kwartier voor tijd deed Kums de boeken helemaal dicht. Met een knap afstandsschot zette hij Anderlecht op weg naar de 2-0 zege. De thuisploeg kreeg nadien nog enkele goede kansen, maar scoren lukte niet meer. In het slot ging het licht bij Plastun nog even uit. De Gentse verdediger ging aan het shirt van de doorgebroken Dimata hangen en kreeg rood. Daardoor eindigde AA Gent de match met negen man.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart voor Verstraete. Op het moment dat AA Gent met tien man kwam te staan, wist je dat de bezoekers het moeilijk zouden krijgen. Bovendien stond Anderlecht toen al op voorsprong. Die rode kaart sneed AA Gent de adem af.
de MAN
van de match
Sven Kums. De middenvelder leidde zijn ploeg eigenhandig naar de overwinning dankzij twee doelpunten. Hij scoorde daarmee zijn eerste goals in de Jupiler Pro League voor Anderlecht.
onze MENING
over de match
Het was geen mooie, maar uiteindelijk wel verdiende overwinning voor Anderlecht. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong en voetbalde ruim een uur tegen tien man. Paars-wit had het desondanks toch moeilijk om AA Gent helemaal dood te knijpen.