Standard klopt KV Kortrijk in het Guldensporenstadion met 0-2. Lestienne opende de debatten zeer vroeg. Mpoku stelde de drie punten een kwartier voor tijd vanop de penaltystip veilig. Standard komt met deze overwinning weer op gelijke hoogte met AA Gent, dat vanmiddag nog de boot inging op Anderlecht.

Maxime Lestienne brak de wedstrijd al erg vroeg open. De Belg scoorde na twintig seconden een van de snelste doelpunten uit de Jupiler Pro League ooit. Je zou dan denken dat de wedstrijd cito presto op slot ging, maar het tegendeel was waar. Gelukkig maar. Het was in de eerste tien minuten duidelijk dat de Rouches de wedstrijd snel in een definitieve plooi wilden leggen. Samuel Bastien, die opnieuw zijn kans kreeg van Preud'homme aangezien Marin met vermoeidheid kampte, vloog erin. Hij en Mpoku vonden elkaar goed, maar toch konden de Luikenaren niet echt gevaarlijk zijn voor doel. Kaminski's handschoenen bleven min of meer schoon.


In de vijftien minuten daarna zette KV Kortrijk zijn voet naast Standard, en ging het meer op en neer. Mboyo stelde zijn kopslag enkele keren bij. Tot hij in minuut 25 nog maar een paar centimeters naast knikte. Vanaf dan namen de gele kaarten het over. Zowel Azouni, Van der Bruggen, Carcela, Luyindama als Mpoku gingen op de bon. Emond en Lestienne ontsnapten aan zulk een exemplaar. Dat was het voor de eerste helft. 

In de eerste minuut van het tweede bedrijf zagen we ei zo na een kopie van het begin van de eerste periode. Teddy Chevalier vond Kanu, maar de Braziliaan was een tikkeltje te verrast om het leer binnen het kader te deponeren. Daarna was het terug tijd voor een overdreven late studieronde. De intenties van Preud'homme waren al snel duidelijk toen hij na rust verdedigende middenvelder Agbo voor Cimirot bracht. Toch bood Agbo niet direct soelaas. Want in minuut 64 liet net hij eerst zijn man lopen waardoor Fai in de problemen kwam bij Van der Bruggen. Die vond Chevalier aan de tweede paal, maar de roodharige Fransman kon niet meer doen dan de bal binnenhouden. Ochoa bedankte de goden. 

Die goden hielpen Standard nogmaals een kwartier voor tijd. De ruimtes werden groter en groter, en daar maakte Mpoku danig gebruik van. Hij hield in de Kortrijkse zestien meter goed D'Haene af waardoor die aan de noodrem moest gaan hangen. Penalty voor rood en wit! Mpoku zette de strafschop zelf om. Boeken toe voor KV Kortrijk. Standard sluit de heenronde zo af met 23 punten. Dat is net niet goed genoeg voor een plek in de fel begeerde top zes, maar de Luikenaren vestigen zich wel naast AA Gent op een gedeelde zesde plaats (zevende nvdr.). 

het MOMENT 
van de match
Lestienne scoort na amper twintig seconden. Daardoor voetbalden de Rouches negentig minuten vanuit een zetel.
de MAN 
van de match
Paul-José Mpoku. Als een ware kapitein nam hij zijn ploeg op sleeptouw en toonde zich dodelijk vanop de strafschopstip waardoor hij Standard nog vijftien minuten liet uitbollen. 
onze MENING 
over de match
Standard pakt een licht gevleide overwinning op KV Kortrijk. De Kerels kregen twee grote mogelijkheden. Voor de rest vooral halve kansen. Niet genoeg om de overwinning van de Rouches onverdiend te noemen. Standard voetbalde verdedigend door de vroege treffer van Lestienne, dat is hun goed recht. Uiteindelijk maakten ze het nog af met de 0-2 van Mpoku.