Tom De Sutter, die zonder club zat nadat hij eind augustus in onderling overleg zijn contract met Lokeren verbrak, krijgt een nieuwe kans in de Jupiler Pro League. Vanaf woensdag traint hij mee bij een nieuwe club, KV Oostende.

De Sutter krijgt tot het einde van het kalenderjaar de kans om zijn conditionele achterstand weg te werken. Daarna volgt een nieuwe evaluatie. "Dit kan een uitstekend win-win verhaal worden," zegt De Sutter op de website van KVO. "Ik ben bijzonder blij dat Hugo Broos en Gert Verheyen me de gelegenheid bieden om weer op niveau te komen."

Volgens sportief directeur Hugo Broos biedt de samenwerking met Tom De Sutter een mooie opportuniteit voor beide partijen. "Als Tom weer wedstrijdfit zou zijn met Nieuwjaar, dan kunnen we praten over een contract en dan kan hij KVO misschien nog wel mooie diensten bewijzen."

"Het zou jammer zijn dat een speler met de ervaring, de persoonlijkheid en kwaliteiten van De Sutter op zijn 33ste afscheid moet nemen van het profvoetbal", vindt Broos. "Ik heb uitgebreid met hem gesproken en ik proef nog een grote honger om een mooie laatste fase aan zijn carrière toe te voegen. Het is aan hem om de daad bij het woord te voegen op het veld."

Ook trainer Gert Verheyen gelooft nog in De Sutter. "Tom is altijd een voorbeeldige en hardwerkende prof geweest. Aan hem om nu te bewijzen dat hij absoluut nog een meerwaarde kan betekenen voor een club zoals KV Oostende. Als dat tegen Nieuwjaar blijkt, dan kunnen we daar beiden voordeel mee doen."

De Sutter debuteerde in 2006 in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge. Drie jaar later verhuisde hij naar Anderlecht. In 2013 plukte Club Brugge hem weg bij paars-wit. Na een passage bij het Turkse Bursaspor belandde De Sutter uiteindelijk bij Sporting Lokeren, maar daar zat zijn carrière afgelopen zomer op een dood spoor.