Pär Zetterberg start begin volgend jaar met heel wat ambities als assistent van Hein Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht. "Wat mijn doel hier is? Iedereen weet dat de club heel wat veranderingen heeft ondergaan. Er wordt gezegd dat het DNA van de club verdwenen is. Dat is een zaak die ik opnieuw kan bijbrengen", vertelde de 48-jarige Zweed vrijdag in het Vanden Stockstadion.

"Door aan de spelers uit te leggen wat het is om een speler van Sporting te zijn. Wat het DNA van Anderlecht is? Het is een speciale ploeg om voor te spelen, met een eigen stijl. Hier mag je het hoofd nooit laten hangen, dat moet in de mentaliteit zitten. Daarnaast moet er respect zijn voor anderen, Anderlecht blijft de grootste club van het land en mijn doel is om dat zo te houden. We moeten Anderlecht terug naar de eerste plaats brengen."

Verrassend was de terugkeer naar het Astridpark van de voormalige nummer tien niet, wegens al enkele dagen aangekondigd in de kranten. Zijn functie was dat wel: Zetterberg wordt immers assistent van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck, terwijl er met Karim Belhocine al een assistent-coach is. Over zijn nieuwe rol wou Zetterberg dan ook niet uitweiden. "T2 of T3? Ik zeg enkel dat ik in de staff word opgenomen. Normaal gezien zal ik volgende week al hier zijn om twee wedstrijden te bekijken. Daarna moet ik wat zaken regelen in Zweden vooraleer ik terugkeer."

Met Zetterberg haalden voorzitter Marc Coucke en kersvers sterke man Michael Verschueren een publiekslieveling terug naar de heimat. Een charmeoffensief richting de morrende supporters. "Ik hoop dat ik nog geliefd ben, want anders wil dat zeggen dat ik geen goede indruk heb nagelaten. Uiteindelijk zijn het wel de resultaten die tellen. Als die niet goed zijn, zal er kritiek komen. Dat is ook zo als speler. Als ik destijds slecht speelde, leek het alsof ik de slechtste speler ter wereld was. Dat is nu al meer dan tien jaar geleden. Het voelt als thuiskomen. Ik werd aangetrokken door het project, ik kijk ernaar uit om daar deel van uit te maken. Daarnaast is er de samenwerking met Hein, in een nieuwe rol voor mij. Ik heb nog veel te leren. Ik ken Hein van zijn periode bij Harelbeke, ik heb nog gespeeld tegen hem, lang geleden (lacht). We hebben een keer of twee gesproken en ons idee van voetbal is bijna hetzelfde. Ik zal veel leren van hem en ik hoop dat hij ook van mij iets kan opsteken. De eerste contacten dateren van met de wedstrijd tegen Lokeren. Ik heb toen gepraat met Luc Devroe en de voorzitter. Toen vroegen ze of ik eventueel geïnteresseerd was om bij Anderlecht te komen werken. Dat was de eerste vraag en niets anders. Ik ben hier niet om T1 te worden, ik verkies om wat in de achtergrond te werken", besloot hij.