Op de 16de speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard in eigen huis met 3-0 gewonnen tegen Eupen. Paul-José Mpoku lukte twee doelpunten, ééntje in elke helft.

Al in de eerste minuut kwam Orlando Sa tot een kopkans, maar doelman Van Crombrugge plukte makkelijk. Carcela, met rode haren, trapte van de rechterkant met links naar doel, toch een metertje naast. De thuisploeg scoorde in de 19de minuut op een afgeweken vrijschop van Kosanovic die via het hoofd van Garcia in doel ging. Meteen daarna nam Bastien, met een gezwollen oog, aan in de zestien en trapte voorlangs. Uiteindelijk zou de onfortuinlijke flankspeler voor het halfuur vervangen worden. Nog in de eerste helft viel de match in een definitieve plooi, zonder dat Standard erg dominant acteerde. Laifis was in de zestien eerder op de bal dan Bushiri en Boterberg wees naar de stip. Mpoku schoot de elfmeter op halve hoogte in de linkerhoek tegen de touwen. De Panda's geraakten niet verder dan afstandsschoten van Marreh en Ocansey en keken halverwege tegen een 2-0 achterstand aan.

Eupen probeerde in de tweede helft iets terug te doen, zonder succes. Verder dan een vrijschop van Garcia in de muur zou het niet geraken. Lestienne toonde zich erg bedrijvig, maar hij miste de nodige scherpte in de laatste actie. Tien minuten voor het einde dikten de Luikenaars nog aan nadat Djenepo aflegde voor Mpoku en de Congolees keurig in de linkerbenedenhoek raak schoot. In de absolute slotfase maakte Oulare nog z'n debuut voor de Rouches na maanden blessureleed.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het debuut van Obbi Oulare in de slotminuten na maanden van blessureleed.
de MAN
van de match
Paul-José Mpoku: auteur van 2 doelpunten.
onze MENING
over de match
Aanvankelijk voetbalde Eupen nog goed mee, maar eens het op achterstand kwam, holde het constant achter de feiten aan en kon het geen vuist meer maken.