Moeskroen heeft een belangrijke uitzege geboekt op het veld van Waasland-Beveren. De Henegouwers wonnen met 1-2 tegen een onmachtige thuisploeg.

Na de aftrap van clubmonument Jean-Marie Pfaff en enkele zwarte pieten was het Moeskroen dat het best aan de wedstrijd begon. Op uitzondering van Ampomah en Roef na bleef de thuisploeg ondermaats en stapelde het fout na fout op. Moeskroen kwam vinnig voor de dag en kon rekenen op het duo Benson-Pierrot voor de aanvallende impulsen.

Na enkele prima ingrepen van Roef kwam Moeskroen na 39 minuten niet onterecht op voorsprong na een uitgesponnen actie van Benson en Olinga. Pierrot werkte koel af. Beveren kon voor de pauze niet meer aanspraak maken op de gelijkmaker. Moeskroen verloor wel sterkhouder Mohamed met een blessure. Van Durmen kwam hem vervangen.

Moeskroen begon afwachtend aan de tweede helft en liet het initiatief aan Waasland-Beveren. De Waaslanders deden daar echter niets mee. De bezoekers hielden bijzonder vlot stand en bij een zeldzame kans stond doelman Butez pal. De bezoekers bleven geduldig en waren gevaarlijk op de counter. Tijdens zo een counter kreeg Benson te veel ruimte en hij tekende voor de 0-2.

Een onmachtig Waasland-Beveren kwam enkele minuten voor tijd toch tot scoren via invaller Velios, maar verder kwam Moeskroen niet meer in de problemen. Een debuut in mineur voor Adnan Custovic. Moeskroen wipt over Waasland-Beveren naar de 14de plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De aftrap door Jean-Marie Pfaff, meteen een zeldzaam hoogtepunt voor de supporters van de thuisploeg.
de MAN
van de match
Benson, laat scoren en doet ook zelf de netten trillen..
onze MENING
over de match
Een terechte en logische zege voor Moeskroen. Waasland-Beveren speelde te laks en maakte simpelweg te veel slordige fouten om aanspraak te maken op de zege.