Na Club Brugge is nu ook leider KRC Genk onderuit gegaan in eigen huis tijdens deze zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. De Limburgers delfden het onderspit tegen een onverzettelijk Cercle Brugge, dat Genk de eerste competitienederlaag van het seizoen aansmeert.

Ruslan Malinovskiy kwam minder fris terug van de interlandbreak en startte op de bank. Genk begon ook zonder de Oekraïner dominant als vanouds tegen Cercle, dat met een vijfmansverdediging startte. De thuisploeg kreeg enkele kansen, maar kreeg verrassend het deksel op de neus na een halfuur. Joseph Aidoo wilde een bal in de eigen zestien verwerken na wat geharrewar, maar het leer belandde pardoes in de netten achter zich. Genk moest nog meer naar voren, maar verder dan ruim balbezit kwamen de Genkies nog niet.

De promovendus slaagde er zelfs in om 0-2 te maken dankzij een weggeduwde bal van Danny Vukovic, die Serge Gakpé dankbaar in doel tikte. Genk creëerde voor de rust enkele kansjes, maar ging verrassend met een dubbele voorsprong de rust in. Philippe Clement reageerde en gooide Malinovskiy in de strijd. Zijn team voetbalt graag in de ruimte en dat maakte de bezoekende ploeg moeilijk met een stevige verdedigende gordel. En als de Genkies er al eens doorkwamen, was daar een sterke Paul Nardi om op te kuisen. Leandro Trossard en Aly Samatta kwamen de Franse doelman meermaals tegen, maar de Monaco-huurling kwam telkens uitstekend van zijlijn.

Arnaud Lusamba hielp de Limburgers een handje door domweg tweemaal geel te pakken in één minuut tijd. Tijd winnen en een te stevig duel met Malinovskiy kostten Cercle een mannetje minder in het slot van de wedstrijd. In de slotminuten maakte Genk het bijna spannend, maar een combinatie van Nardi, de dwarsligger en een flinke portie Genkse pech weerhield hen van de aansluitingstreffer. In de zesennegentigste minuut legde Trossard alsnog de 1-2 lekker in doel, maar de wedstrijd was gelopen omdat Cercle de wedstrijd onverzettelijk uitspeelde.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede goal van Cercle, getekend Gakpé, zorgde ervoor dat Genk nog meer achter de feiten moest aanhollen en was uiteindelijk de belangrijke schakel tussen winst of gelijkspel.
de MAN
van de match
Paul Nardi was een ware kwelduivel in de Luminus Arena. Het leek alsof hij alles zou stoppen zaterdagavond, maar de slotgoal van Trossard was niet te stoppen. De Monaco-huurling voetbalt goed mee en is pijlsnel van zijn lijn.
onze MENING
over de match
72 procent balbezit en 22 doelpogingen: Genk beschuldigen van een nonmatch zou de waarheid geweld aandoen. De bal wou er gewoon niet in, zo'n matchen bestaan nu eenmaal in die gekke voetbalsport. Cercle toonde andermaal dat het mee kan doen met elke ploeg in deze Jupiler Pro League en met deze eerste uitnederlaag komen ze op een mooie achtste stek.