AA Gent en Antwerp hebben zondag de punten gedeeld in een tumultueus duel. Antwerp zag twee doelpunten afgekeurd worden en Gent miste in de absolute slotfase een strafschop, het bleef 0-0.

Gent was de betere ploeg en leek al vroeg de score te openen via Tsjakvetadze. De Georgiër bracht Bolat in verlegenheid met een hard schot en dwong de doelman tot het uiterste. De bal leek hierbij de doellijn te overschrijden, maar scheidsrechter Laforge greep niet in.

Het Gentse publiek was woedend en in de chaos konden de bezoekers bijna profiteren via Owusu, die een voorzet naast het doel devieerde. Met de rust in zicht ging het tempo wat liggen. Toch leken de bezoekers met een voorsprong te gaan rusten, wanneer Bolingi op aangeven van Refaelov de bal tegen de netten trapte. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR omdat Mbokani buitenspel stond bij de vooractie.

Gent voerde de druk op in de tweede helft, maar leek al vroeg tegen een achterstand aan te lopen. Weer was het Bolingi die de 0-1 tegen de netten werkte, ook deze keer werd het doelpunt afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel.

De wedstrijd schreeuwde om een doelpunt en dat leek uiteindelijk te vallen in het Antwerpse doel. Invaller Vadis stuurde ex-Antwerp-speler Limbombe een kwartier voor affluiten het straatje in, maar Bolat was alert en hield de 0-0 op het scorebord.

In de toegevoegde speeltijd verdween de bal nog op de stip, toen de VAR ingreep na een domme overtreding van Van Damme. Vadis zette zich achter de bal, maar trapte nonchalant zwak in de hoek, waar Bolat de bal tegen de paal kon duwen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Een tumultueuze partij met enkele belangrijke momenten. Vlak voor en vlak na de pauze zag Antwerp een doelpunt afgekeurd worden, in de slotfase kroop het door het oog van de naald toen Gent nog een strafschop miste.
de MAN
van de match
Bolat pakte in de slotfase een punt voor de bezoekers door de strafschop van Vadis te stoppen.
onze MENING
over de match
Gent was de betere ploeg, maar Antwerp leek met de zege te gaan lopen als de VAR niet was tussengekomen. De wedstrijd verdiende minstens een goal, maar een puntendeling was misschien wel verdiend.