STVV heeft de drie punten thuis gehouden tegen Anderlecht. Na een doelpuntrijke wedstrijd wonnen de Limburgers met 4-2.

Sint-Truiden klom bij de eerste beste kans meteen op voorsprong. Vranjes kreeg een voorzet niet goed weg waardoor de bal voor de voet van Bezus belandde. De Oekraïner aarzelde niet en trapte overhoeks binnen: 1-0 na acht minuten. Twee minuten later stond de thuisploeg bijna op een dubbele voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap geraakte tot bij Teixeira, maar de verdediger trapte gracieus naast de bal.

Nadien herstelde Anderlecht het evenwicht. De bezoekers geraakten vlotjes aan 65% balbezit, maar veel vingen ze daar niet mee aan. Pas na 28 minuten zorgde Sambi voor de eerste bal tussen de palen, maar die poging kon Steppe niet verontrusten. STVV vergat echter te voetballen. Dat betaalde de thuisploeg even later ook cash. Amuzu schilderde zijn voorzet perfect op het hoofd van Santini. De spits moest enkel maar binnenknikken: 1-1. Een paar minuten later was debutant Verschaeren zelfs dicht bij de paars-witte voorsprong, maar hij mikte op de paal.

De tweede helft ging aan een rotvaart van start. Na amper 45 seconden kreeg Gerkens dé kans om Anderlecht op voorsprong te brengen. De ex-STVV?er mikte echter van dichtbij naast. Vijf minuten later legde Steppe de pijlsnelle Amuzu tegen de vlakte in het strafschopgebied. Santini zette zich achter de penalty en trapte feilloos binnen: 1-2 voor Anderlecht.

STVV leek plots niets meer klaar te krijgen. De Limburgers werden overvleugeld door het jeugdige enthousiasme van de bezoekers. Tot plots de gelijkmaker uit de lucht viel. Didillon redde in eerste instantie nog op een kopbal van Teixeira, maar in de rebound duwde Tomiyasu toch binnen. Sint-Truiden had opeens bloed geroken en vier minuten stond de thuisploeg zelfs op voorsprong. Kamada verschalkte Didillon in zijn korte hoek: 3-2.

Anderlecht was lange tijd van slag, maar in de slotfase kwam paars-wit opnieuw opzetten. De zestienjarige invaller Doku liet meermaals enkele alarmbellen afgaan. Toch viel het doelpunt nog aan de overkant. Na mistasten van Didillon legde Boli de 4-2 eindstand vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-2 van STVV. Anderlecht leek alles perfect onder controle te hebben, maar de gelijkmaker viel plots uit de lucht. Vlak nadien scoorde de thuisploeg zelfs de 3-2.
de MAN
van de match
Amuzu. De flankspits van Anderlecht was een gesel voor de STVV-defensie. Hij zorgde voor de assist voor Santini en lokte nadien ook de penalty uit.
onze MENING
over de match
Het was een zeer leuke wedstrijd om naar te kijken. STVV leek lange tijd overvleugeld te worden door Anderlecht, maar plots keerden de rollen helemaal om. Een gelijkspel was een correcte uitslag geweest.