Lokeren ging er vol voor tegen Charleroi en kwam ook op voorsprong. Maar de ploeg van trainer Sollied kon die niet vasthouden en blijft zo laatste.

Tirpan was geschorst bij de thuisploeg, Filipovic geblesseerd. Bambo kwam centraal achterin en ook De Ridder startte aan de wedstrijd. Bij Charleroi keerde Osimhen laat terug van de interlandbreak, daarom startte Niane.

Hupperts kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Uit de draai schoot hij te snel naast. Op het kwartier kon Miric alleen op Penneteau af, maar die redde met een beenveeg. Een minuut later was de doelman van Charleroi wel geklopt. Een krulbal met rechts vanop links van Hupperts verdween via de paal in doel.

Lang konden de Waaslanders niet genieten van die voorsprong. Even later trapte Gholizadeh de gelijkmaker binnen. Benavente putte daar inspiratie uit en probeerde het van ver. De lat redde De Wolf. De twee laatste kansjes van de eerste helft waren voor de thuisploeg. Hupperts sneed eerst langs links en dan langs rechts de zestien in. Zijn tweede voorzet-schot verdween via de hand van Penneteau tegen de lat.

Na rust was de eerste kans voor de bezoekers. Benavente kwam naar binnen en schoot. De rebound viel voor de voeten van Bruno, die mikte onzorgvuldig naast. Charleroi nam de wedstrijd in handen en zag dat overwicht ook vertaald in een doelpunt. Diaby ontzette slecht, Benavente nam het geschenk dankbaar aan. Tien minuten voor affluiten deed doelman De Wolf er nog een geschenk bij. Hij ging niet vrijuit op een schot van invaller Osimhen. Diaby scoorde nog tegen met een knappe kopbal, maar invaller Perbet zorgde in blessuretijd voor de 2-4 eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Benavente probeerde het in de eerste helft wel van heel erg ver. Maar de bal bleef maar vallen en eindigde uiteindelijk op de dwarsligger zodat De Wolf met schrik vrij kwam.
de MAN
van de match
Penneteau. Was in de eerste helft cruciaal voor zijn ploeg met reddingen op pogingen van Hupperts en Miric zodat het maar 1-1 stond bij de rust.
onze MENING
over de match
Lokeren startte enthousiast en dat leverde ook een voorsprong op. Die was al snel weer weg en Penneteau hield de thuisploeg van verdere goals. Twee cadeautjes aan de overkant beslisten de wedstrijd.