Verandering aan de top van het klassement van de Gouden Stier na speeldag 16. Ally Samatta moet zijn leidersplaats inleveren aan Ivan Santini.

Anderlecht beleefde geen beste avond in Sint-Truiden zondag en verloor met 4-2, maar voor Ivan Santini was er toch een persoonlijk succesje. De Kroaat, lang niet altijd zeker van een basisplaats bij paars-wit, trof twee keer raak en wipt daardoor in de Gouden Stier opnieuw over Ally Samatta, die niet wist te scoren voor KRC Genk tegen Cercle Brugge zaterdag. Santini heeft 11 goals op de teller staan, Samatta blijft op 10 steken.

In het klassement van de Pro Assist Century 21 blijft alles bij het oude. Hans Vanaken is nog altijd leider met 8 assists. In de verrassende 1-3 nederlaag van vrijdag van Club Brugge tegen Zulte Waregem kon Vanaken zijn statistieken niet opvijzelen.

Sinan Bolat wist zondagnamiddag zijn statistieken wel te verbeteren. De doelman van Antwerp stopte in de slotminuut van de uitmatch tegen AA Gent een strafschop van Vadis Odjidja en bracht zijn totaal aantal clean sheets op 8. Daarmee doet Bolat één beter dan Standard-doelman Ochoa, die zaterdag de nul hield in de met 3-0 gewonnen match tegen Eupen.