Op de 17de speeldag in de Jupiler Pro League heeft Charleroi in eigen huis Cercle Brugge verslagen. De Zebra's komen hiermee zelfs voorlopig de top zes binnen, al moeten Standard en Gent nog spelen.

Osimhen kreeg in de tiende minuut de eerste kans van de match, maar doelman Nardi redde in hoekschop. Rond het kwartier klom de thuisploeg op voorsprong na een foutje van Appin en Benavente trapte diagonaal en hard tegen de netten. Cercle reageerde met een kopbal van Cardona op de lat. Ook Charleroi trof het doelhout na een lage trap van Osimhen van de linkerkant. Het doelkader speelde een prominente rol, want nog voor het halfuur likte een vrijschop van Massimo Bruno de lat en ging over. Na een voorzet van Gholizadeh probeerde Osimhen een halve omhaal die naast vloog. De Zebra's trokken met het kleinste verschil richting de kleedkamers.

De achtste minuut na de pauze was cruciaal voor het verdere verloop van de partij: Dessoleil tackelde in de zestien meter correct de bal uit de voeten van Cardona waarna het vliegensvlug naar de overkant ging en Osimhen via doelman Nardi binnentrapte, na een lage voorzet van Benavente. Op het uur knalde Ilaimaharitra op vrijschop hoog raak en was de match helemaal beslist, een schitterend doelpunt van de Malagassische international. Charleroi speelde eenvoudig uit, al kon Cercle nog milderen dankzij een treffer van Bongiovanni. Daarna werd een doelpunt van Etienne nog afgekeurd waardoor een spannend slot uitbleef.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De prachtige vrijschop van Ilaimaharitra.
de MAN
van de match
Ilaimaharitra. Dirigeerde op het middenveld en een schitterend doelpunt op vrijschop.
onze MENING
over de match
Cercle stuntte vorige week in Genk, maar kon in Charleroi nooit aanspraak maken op een goed resultaat. Met 12 op 15 rukt het team van Felice Mazzu op richting de top zes.