Vanderhaeghe is foutloos begonnen aan zijn tweede periode bij KV Kortrijk. Na de uitoverwinning tegen KV Oostende vorige week, ging ditmaal Moeskroen voor de bijl. De 1-0 eindstand lag al na twee minuten vast.

KV Kortrijk begon de wedstrijd eigenlijk met een 1-0 voorsprong, want na amper twee minuten trof de thuisploeg al raak. Een afgeslagen voorzet viel voor de voet van De Sart en hij knalde via de handschoen van Butez raak. Moeskroen nam de match nadien in handen. Dat resulteerde ook in kansjes voor Pierrot en Benson, maar Kaminski moest geen wereldredding uit zijn handschoen toveren.

Gaandeweg de eerste helft herstelde KV Kortrijk het evenwicht. Door het vele middenveldspel bleven grote doelkansen uit. De beste poging kwam nog van de thuisploeg. Na een flukse dribbel van Azouni kwam de bal tot bij Stojanovic, maar de Serviër knalde onbeholpen over.

Na de pauze leken de bezoekers een versnelling hoger te schakelen. Invaller Leye kreeg een prima kopbalkans, maar hij mikte recht in de armen van Kaminski. Even later moest de Kortrijkse doelman ingrijpen op een afstandspoging van Boya.

Maar net zoals in de eerste helft duurde het offensief van Moeskroen niet bijster lang. KV Kortrijk liet de bezoekers wel komen om vervolgens zelf op de tegenaanval gevaar te proberen stichten. Die counters werden echter stuk voor stuk vakkundig de nek om gewrongen door een slordige laatste pass.

Moeskroen probeerde in het slot met de moed der wanhoop nog een offensief in elkaar te steken, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers nooit. Met amper twaalf doelpunten in zestien wedstrijden knelt het schoentje duidelijk voorin. KV Kortrijk hield eenvoudig stand en pakt zes op zes onder leiding van Vanderhaeghe.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het vroege en enige doelpunt van de wedstrijd. KV Kortrijk pakt de drie punten dankzij een goal van De Sart na twee minuten. Nadien kwamen beide ploegen eigenlijk niet echt dicht bij een doelpunt.
de MAN
van de match
De Sart. In een middelmatige wedstrijd zorgde De Sart voor het enige doelpunt van de avond. De middenvelder kroont zich daarmee op eenvoudige wijze tot man van de match.
onze MENING
over de match
Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd waarschijnlijk niet winnen. Beide ploegen speelden veel te slordig om veel doelkansen te creëren. KV Kortrijk heeft geluk dat het zo vroeg op voorsprong kwam. Moeskroen toont zich al het hele seizoen onmondig voorin.