STVV staat na 17 speeldagen stevig in de top zes. De Kanaries wonnen zaterdagavond met 1-3 op de Bosuil bij Antwerp.

Al vroeg in de match kreeg STVV een strafschop nadat Bolat een hoekschop plukte maar daarna bij het uitlopen een slag uitdeelde aan De Sart. Kapitein Botaka trapte koelbloedig raak in de linkernedenhoek. Nadat Lamkel Ze de sterke Bezus tegen de grond werkte belandde de bal bij Junklerod en diens voorzet dwarrelde met een gelukje via Tomiyasu over Steppe in doel. De Truiense doelman moest ook nog eens ingrijpen op een schotje van Lamkel Ze. De bezoekers klommen toch opnieuw op voorsprong nadat Garcia Bezus bediende en die was Borges en Bolat te vlug af. Via de binnenkant van de paal stond het 1-2. In de toegevoegde tijd van de eerste helft was Refaelov tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker, hij trapte telkens naast.

Na de pauze bracht Antwerp Hairemans tussen de lijnen. STVV zette een stevige organisatie op poten en de Great Old had het moeilijk om zijn wil op te dringen. Ondanks verwoede pogingen raakten de mannen van Bölöni nauwelijks aan kansen. Aan de overkant kon Borges niet voldoende ontzetten na een voorzet van Kamada en trapte Garcia van dichtbij hoog in doel. Steppe moest nog eens stevig ingrijpen op een poging van Rodrigues, maar de Limburgers kwamen niet meer in de problemen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 'vreemde' strafschop voor STVV nadat Bolat met de bal in de handen na een hoekschop een slag uitdeelde aan De Sart.
de MAN
van de match
Pol Garcia. Sterke match van de Spaanse verdediger met ook nog een assist en een goal.
onze MENING
over de match
Met 12 op 12 trekt STVV de goede lijn van de jongste weken gewoon door. De Limburgers hebben de punten allesbehalve gestolen op de Bosuil.