Victor Vazquez, jarenlang één van de publiekslievelingen bij Club Brugge, keert zondag voor het eerst sinds 2016 terug naar het Jan Breydelstadion.

De intussen 31-jarige Vazquez droeg van 2011 tot 2016 het shirt van Club Brugge. In 184 matchen voor blauw-zwart kwam de Spanjaard 22 keer tot scoren, maar was hij bovenal de assistkoning van het team.

In 2016 ruilde Vazquez Club Brugge voor het Mexicaanse Cruz Azul. Daar bleeft hij één seizoen. In 2017 ging hij in de MLS aan de slag bij Toronto. Met de Canadese club speelde de middenvelder meteen kampioen.

Zondag komt Vazquez de aftrap geven van de topper tussen Club Brugge en Standard. "Voor Vazquez wordt het de eerste keer dat hij terug in Brugge zal zijn sinds zijn vertrek in 2016. Heet hem van harte welkom op het supportersplein om 13u45", luidt de warme oproep op de website van Club Brugge.

Het mag dan wel de eerste keer zijn dat Vazquez terugkeert naar Brugge, het is niet de eerste keer dat de Spanjaard zijn ex-ploeg tegenkomt. Begin dit jaar was Club op winterstage in het Spaanse San Roque en daar vond toen een hartelijke ontmoeting plaats tussen Vazquez en enkele oude bekenden van hem, waaronder Ivan Leko.