Racing Genk wint net als vorig jaar met het kleinste verschil op Anderlecht! Kapitein Alejandro Pozuelo opende de score twintig minuten voor tijd. Daar bleef het ook bij.

Anderlecht - Racing Genk was na Club - Standard topper 2 van speeldag 17 in de Jupiler Pro League. De aftrap werd gegeven door enkele oude bekenden. Oude bekenden van zowel Anderlecht als Genk. Dat gold voor zowel Marc Hendrikx als Aimé Anthuenis. De match zelf had een tijdje nodig om echt op gang te komen. Beide ploegen hielden elkaar op verschillende aspecten in evenwicht. Een paar losse flodders op doel en iets te veel balverlies. Enkel Malinovskyi kon de hartslag van Didillon tweemaal ietwat de hoogte indrijven


Aan Anderlecht-kant kwam topschutter Ivan Santini met de grootste mogelijkheid op slag van rust. De Kroaat kreeg de bal van ploegmaat Bakkali en kruiste zijn schot knap. Vukovic moest zich volledig strekken om de 1-0 te voorkomen. In het eerste bedrijf dus vooral twee ploegen die goed verdedigden. 

In de tweede periode eisten de Limburgers wat meer het balbezit op, maar dat leed nog steeds niet onmiddellijk tot kansen. De schrik om te verliezen zat er bij beide teams goed in. Iets voorbij het uur vonden de coaches het welletjes geweest. Clement bracht Gano, Vanhaezebrouck de 16-jarige Jérémy Doku. Maar dit bracht geen zoden aan de dijk voor de thuisploeg. 

In tegendeel, Pozuelo scoorde twintig minuten voor affluiten een sierlijke 0-1. Dan bracht Hein nog maar een jonkie, Yari Verschaeren. Je kan van deze tieners natuurlijk niet verwachten dat zij zomaar plots voor de ommekeer gaan zorgen. Dat gebeurde dan ook niet. De Anderlechtse ziekenboeg zit al een hele tijd propvol en het voetbal is ook gewoon niet naar behoren. Racing Genk en Philippe Clement trokken de uitzege bijgevolg dus over de streep. De Genkies zetten Anderlecht op acht punten en de ploeg van Marc Coucke moet nu op de vierde plaats STVV naast zich dulden. Weer een zwarte dag voor al wie paars-wit lief heeft. 

het MOMENT 
van de match
Pozuelo toucheert het leer in minuut 71 enig mooi. Goed voor de 0-1 en de overwinning. 
de MAN 
van de match
Alejandro Pozuelo. De Spaanse draaischijf van Racing Genk kwam met zijn goal met het enige, echte hoogtepunt uit de wedstrijd. 
onze MENING 
over de match
Anderlecht en Genk hielden elkaar lang in evenwicht. De schrik om te verliezen was aanwezig. Bij een Brussels moment van onoplettendheid spurtte Pozuelo als een duivel uit een doosje de Anderlechtse zestien meter binnen. Dodelijk efficiënt werkte hij af.