Op de 18de speeldag in de JPL heeft KV Oostende in eigen huis drie heel belangrijke punten gepakt tegen Lokeren. De Kustboys wonnen met het kleinste verschil: 1-0.

Dilsenaar Indy Boonen kreeg van Gert Verheyen opnieuw een basisplaats na z'n recente doelpunten in competitie en beker. Een zenuwachtige beginfase leverde pas rond het kwartier het eerste gevaar op. Doelman Ondoa speelde slordig in waarna Huppert Marecek bediende, maar de Tsjech trapte de wenkende kans naast. KVO dreigde het eerst via Boonen, zijn schot werd afgeblokt door de defensie. Canesin was daarna tot driemaal toe betrokken bij een mooie actie, die telkens zonder gevaar voor doel bleef. Een schotje van Coopman op slag van rust vormde geen problemen voor doelman De Wolf. Na een povere eerste periode trokken beide teams zonder doelpunten naar de kleedkamer.

De tweede helft begon opnieuw met een gevaarlijke actie en voorzet van Canesin en voor doel kwam Boonen een voetje te kort om te scoren. Uiteindelijk zou de Braziliaan toch beloond worden voor z'n inzet. Na een actie door het centrum kreeg hij de bal terug van Zivkovic en knalde hoog in het dak van het doel raak. KVO besloot daarna om de voorsprong te verdedigen. In de slotfase was Lokeren nog twee keer bijna gevaarlijk via Miric en Saroka, maar daar bleef het bij.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De mooie pivot van Zivkovic waardoor Canesin in één keer kon uithalen en scoren.
de MAN
van de match
Canesin. In een matige match de meest bedrijvige en uiteindelijk zelfs beslissend.
onze MENING
over de match
Een zwakke pot voetbal tussen twee teams die absoluut een zege nodig hadden. Dat merkte je ook aan het spelniveau. Lokeren blijft helemaal onderin het klassement.