Standard heeft een punt kunnen meepakken op het veld van STVV. De Limburgers kwamen vlak voor rust op voorsprong, maar via Oulare kwam Standard alsnog langszij.

In een vermakelijke eerste helft vielen er kansen aan beide kanten. Vanaf minuut één trokken beide ploegen ten aanval. De eerste grote kans was voor STVV. Boli haalde verrassend de trekker over, zijn schot spatte uiteen tegen de paal. Even later stond de spits opnieuw aan het kanon, maar Ochoa bracht tot tweemaal toe uitstekend redding.

Ook Standard liet zich niet onbetuigd. De bezoekers zorgden regelmatig voor paniek in de Truiense verdediging. Zo moest Steppe alles uit de kast halen om een hoekschop van Kosanovic van de doellijn te slaan. Aan de overkant ging de zee plots open voor De Sart, maar hij legde zijn schot een metertje naast. De eerste helft leek zonder doelpunten te eindigen, maar daar besliste Kamada in de toegevoegde tijd anders over. De Japanner creëerde zelf zijn kans en maakte zijn nummertje al even mooi af: 1-0 bij de rust.

Na de pauze ging Standard nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde enkele hete standjes voor het doel van Steppe op. Op het uur kwamen de bezoekers ook effectief langszij. Fai stuurde Oulare op het juiste moment weg. De spits omspeelde doelman Steppe en legde de gelijkmaker in een leeg doel binnen: 1-1.

Ook nadien bleven beide ploegen vol op het gaspedaal duwen. STVV kreeg nog een uitstekende kans via De Sart, maar hij joeg de bal onbesuisd over. Aan de overkant mikte Oulare zijn poging niet tussen de palen. Zo delen beide ploegen de punten na een aangename partij.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De knappe goal van Kamada. De Japanner begint stilaan uit te groeien tot een echt fenomeen. De manier waarop hij voor de 1-0 zorgde, getuigt van grote klasse. Via een geweldige sleepbeweging bood hij zichzelf een doelpunt aan.
de MAN
van de match
Kamada. Als de Japanner aan de bal komt, gebeurt er bijna wel altijd iets. Hij zorgde voor de voorsprong en bood in de tweede helft nog een uitstekende kans aan De Sart aan.
onze MENING
over de match
Ondanks de talrijke doelpogingen, is een gelijkspel een terechte uitslag. Beide ploegen maakten er een leuke partij van.