Antwerp wint eenvoudig met 0-3 op Cercle Brugge. Doelpuntenmakers zijn twee keer Refaelov en eenmaal Owusu.

Een tof wedstrijdbegin op Jan Breydel. Na zes minuten noteerden we al drie kansen. Het begon in minuut vier toen Owusu sneller op de bal was dan Nardi. De Antwerp-spits bereikte Buta die zijn schot kraakte. Rodrigues moest dan binnenleggen, maar schoot onbesuisd over. Nog geen minuut later was het de beurt aan Cercle. Hazard vond de lage hoek van Bolat, maar de keeper redde nog voor de lijn. Daarna kwam Antwerp weer dreigen via Refaelov. Het bleef 0-0. 


Al bleef het dat niet lang. Owusu zat na tien minuten weer eerder op de bal en deze keer haalde Nardi de Nigeriaanse spits foutief neer. Geel voor de Franse keeper en Refaelov zette de strafschop goed om. 0-1. Daar kon Cercle Brugge niet echt veel tegenover zetten. Hazard en Cardona schoten binnen het kader, maar daar was ook alles mee gezegd. 

The Great Old besloot vijf minuten voor rust dan nog maar eens het gaspedaal in te duwen. Letterlijk dan. Buta zette zijn turbo aan op de rechterflank en bracht laag voor. Owusu moest er zijn binnenkant van de rechtervoet maar tegenzetten, 0-2. Antwerp leek zijn schaapjes met de rust al op het droge te hebben.

Na de pauze een beetje van hetzelfde. The Great Old deed de wedstrijd na tien minuten in het tweede bedrijf definitief op slot. Mbokani kreeg teveel tijd van de groen-zwarte verdediging en speelde dan maar Refaelov aan. Die plaatse het leer paal binnen, 0-3. De ploeg van Guyot was figuurlijk dood. Of toch niet? Etienne leek raak te koppen op een gemeten voorzet van Hazard, maar Van Damme redde op de lijn. Dat klein beetje hoop werd de West-Vlamingen zo al heel vlug ontnomen.

Het team van Bölöni speelde de wedstrijd dan maar volwassen uit. Buiten een opstootje tussen Bongiovanni, Buta en Yatabaré viel er niet veel meer te noteren. Antwerp springt met deze overwinning over Club Brugge naar de tweede plaats in het klassement. Cercle pakt nul op zes en ontvangt volgende week Anderlecht. 

het MOMENT 
van de match
De vroege 0-1 van Refaelov na twaalf minuten. Dit zette Antwerp op rozen. 
de MAN 
van de match
Lior Refaelov. Met twee treffers komt hij en niemand anders in aanmerking voor deze prijs. 
onze MENING 
over de match
Antwerp wint meer dan verdiend van Cercle Brugge. Het klasseverschil tussen beiden was groot.