Anderlecht heeft opnieuw de kans laten liggen om de kloof met de top-3 kleiner te maken. Ondanks een goeie prestatie tegen Charleroi kreeg paars-wit in de slotfase het spreekwoordelijke deksel op de neus.

Net voor de start gingen de handen een eerste keer vlot op elkaar in het Astridpark. Anderlecht-legende Enzo Scifo mocht de aftrap geven. Maar dat applaus verstomde snel toen Gholizadeh na amper 15 seconden een enorme kans kreeg. Gelukkig voor paars-wit stond het vizier van de Iraniër nog niet scherp.

Anderlecht nam vervolgens de wedstrijd in handen, maar bracht offensief te weinig. Alleen een pegel van Amuzu op de paal verdiende misschien wel beter. De bezoekers uit Charleroi kregen nadien nog 2 reuzekansen via Dessoleil en Benavente, maar Didillon moest zich niet omdraaien. Een 0-0 dus aan de rust.

Na amper twee minuten in de tweede helft was het dan toch raak. De sterk spelende Amuzu profiteerde optimaal van een foutje bij Charleroi en liet Penneteau vervolgens kansloos. Anderlecht monopoliseerde vervolgens de bal, maar ondanks enkele mooie kansen bleef het toch 1-0 tegen een bleek Charleroi.

En dan... krijg je het spreekwoordelijke deksel dus op de neus. Een voorzet van Charleroi wordt aangeraakt door de zeer sterk spelende Bornauw en scheidsrechter Lardot wees terecht naar de stip. De, tot dan matige, Benavente zette de strafschop perfect om. Anderlecht blijft achter met 1/9, Charleroi pakt 10/12.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De ongelukkige hands van de uitstekend spelende Bornauw. Illustratief voor het seizoen van Anderlecht tot nog toe. 
de MAN
van de match
Amuzu was de uitblinker in deze wedstrijd. De youngster was een constante gesel voor de verdediging van Charleroi en liet de netten trillen.
onze MENING
over de match
Een bijzonder zure nederlaag voor Anderlecht dat voetballend een aardige wedstrijd speelde. Helaas voor paars-wit is het nog niet uitgekookt genoeg om een wedstrijd te beslissen.