Antwerp mag zich de winnaar van het weekend noemen. Het was de enige ploeg in de top-6 die wist te winnen. In de individuele klassementen deden Sinan Bolat en Dieumerci Mbokani een goede zaak.

Antwerp won zondagnamiddag met 0-3 op Cercle Brugge. Voor Sinan Bolat betekende dat al de negende clean sheet dit seizoen in de Jupiler Pro League. Daarmee staat hij afgetekend aan de leiding in dit klassement. Guillmero Ochoa, de doelman van Standard, staat tweede met 7 clean sheets.

De goals tegen Cercle kwamen van Refaelov (2x) en Owusu. Dieumerci Mbokani deed de netten niet trillen, maar de Congolees was wel opnieuw goed voor een assist. Mbokani zit al aan 6 stuks dit seizoen en staat daarmee derde in het klassement van de Pro Assist Century 21 achter Hans Vanaken (Club Brugge, 10 assists) en Alejandro Pozuelo (KRC Genk, 7 assists).

De Gouden Stier blijft om de schouders van Ivan Santini, al kwam de spits van Anderlecht niet tot scoren tegen Charleroi zondag. Ally Samatta trof zaterdag voor KRC Genk wel raak tegen KV Kortrijk en zit net als Santini aan 11 goals, maar omdat de Kroaat vaker op verplaatsing scoorde dan de Tanzaniaan staat Santini op de eerste plaats. De derde plaats is met 10 doelpunten in handen van Daichi Kamada van STVV. Ook Landry Dimata (Anderlecht) zit aan 10 goals.