Michael Verschueren, sinds kort de nieuwe sportieve baas van RSC Anderlecht, heeft een pluim op de hoed van Hein Vanhaezebrouck gestoken en aangegeven dat paars-wit in de komende transferperiode drie nieuwe spelers wil aantrekken.

Anderlecht, dat geen kans meer maakt op de volgende ronde, gaat donderdagavond op de slotspeeldag van de groepsfase van de Europa League op bezoek bij Dinamo Zagreb. Voor Michael Verschueren is het zijn eerste Europese verplaatsing in de hoedanigheid van sportieve baas. Voor de afreis liet hij in zijn kaarten kijken betreffende de nakende transferactiviteiten tijdens de wintermercato en stak hij coach Hein Vanhaezebrouck een hart onder de riem.

"We staan achter de coach", gaf Verschueren aan in Het Nieuwsblad. "Hein is tactisch sterk en een goeie trainer voor de doorstroming van de jeugd. Hij motiveert iedereen dag en nacht, zeker nu het moeilijker gaat. OK, in Europa hadden we op meer gehoopt, maar ik reken nog op een goeie prestatie in Zagreb om ons dan weer te lanceren in de competitie."

"We geloven nog in de titel. Veel jongeren braken door en we zijn nog geen enkele keer weggespeeld. Mits toevoeging van een drietal ervaren spelers zullen we competitief zijn", aldus Verschueren. "We gaan voor een spits die makkelijk scoort, een creatieve spelverdeler en normaal versterken we ook de defensie."