Lokeren heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen de degradatie. De ploeg van Sollied won met 2-0 van een onherkenbaar Sint-Truiden.

In een koud en kil Daknam duurde het erg lang vooraleer de motoren van beide ploegen warmgedraaid raakten. Lokeren toonde het meeste initiatief, maar het ontbeerde daadkracht voorin. De thuisploeg zette wel als eerste een doelman aan het werk, maar Steppe lag niet wakker van de schuchtere poging van Benchaib.

Toch durven we te wedden dat de Truiense doelman niet goed zal slapen vannacht. Een afstandspoging van Marecek leek perfect houdbaar, maar Steppe liet de bal pardoes door zijn handen glippen. Miric nam het kerstcadeautje met veel plezier in ontvangst: 1-0. Even voordien had Steppe de Kanaries wel al van een achterstand behoed na een kopbal van diezelfde Miric.

Meteen na de pauze leek de donderpreek van Brys zijn vruchten af te werpen. STVV zette meer druk naar voren en kreeg na amper 50 seconden een dot van een kans. Bezus plaatste zijn schot echter tegen de binnenkant van de paal. Meer leverde het Truiense stormpje niet op.

Sint-Truiden verviel nadien in de slechte gewoontes van uit de eerste helft. De Limburgers scoorden twaalf doelpunten in hun laatste vier competitieduels, maar op Daknam lukte weinig. Boli en Kamada zetten De Wolf nog wel aan het werk. De overtuiging ontbrak. Ook Lokeren kreeg niet veel meer in elkaar geknutseld, maar één goede aanval bleek voldoende om de Kanaries helemaal dood te knijpen. Terki ontglipte aan de buitenspelval en zette de 2-0 eindstand op het bord.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De pijnlijke flater van Steppe. Lokeren toonde weliswaar het meeste initiatief, maar de thuisploeg kon eigenlijk geen doelpunt claimen. Een ongevaarlijk afstandsschot glipte toch door de handen van Steppe, waardoor Lokeren dankzij een groot kerstcadeau op 1-0 kon komen.
de MAN
van de match
Olivier Deschacht. De verdediger van Lokeren speelde een uitstekende wedstrijd. Hij hield Boli en Kamada goed uit de wedstrijd. Met zijn ervaring zorgde hij voor rust in de ploeg.
onze MENING
over de match
Sint-Truiden kreeg de voorbije weken veel lof, maar op Daknam lieten de Limburgers het volledig afweten. Lokeren speelde met een groot strijdershart en mag daarom de drie punten claimen.