Waasland-Beveren stond na de zege van Lokeren even laatst, maar door de fel bevochten driepunter op de Bosuil heeft het weer wat ademruimte. Antwerp was erg ongelukkig in de afwerking en één minuutje onoplettendheid vlak na de rust deed hen de das om. Verstraete was de matchwinnaar.

Antwerp doet het dit seizoen goed tegen de ploegen onderin het klassement, dus Waasland-Beveren was gewaarschuwd. Het begon heel goed georganiseerd en gaf nauwelijks iets weg, maar in het laatste kwartier van de eerste helft nam de Antwerpse druk exponentieel toe. Backs Juklerod en Buta strooiden met voorzetten, maar steeds liep het fout in de afwerking.

Waasland-Beveren zette daar één goede kans tegenover, maar Bolat stond goed op te letten bij de deviatie van Forte. Die moest het op zijn eentje zien te klaren in de spits, al kreeg hij af en toe wel de hulp van Boljevic die in een vrije rol speelde.

Antwerp moest natuurlijk wel geconcentreerd blijven om niet op een snelle tegenaanval te lopen, maar dat was het even niet in het begin van de tweede helft. Schryvers zette laag en goed voor vanop de doellijn en Verstraete reageerde het scherpst nadat Forte naast de bal trapte. 0-1 en geen tiende clean sheet voor Bolat.

Daarna volgde hetzelfde spelbeeld als in het laatste kwartier van de eerste helft. Permanente druk van Antwerp. Van Damme kwam met een dubbele poging wel heel dicht bij de gelijkmaker, maar de paal en een heroïsche tackle van Vukotic weerhielden hem van een treffer.

Zo bleef RAFC zoeken naar die gelijkmaker, maar het wilde maar niet lukken in de afwerking. Ook wissels Bolingi, Opare en Jaadi konden het tij niet keren en invaller Vellios gaf in de allerlaatste minuut de doodsteek aan de thuisploeg.

Waasland-Beveren doet weer een goede zaak in de degradatiestrijd en wipt over Moeskroen. Het behoudt drie punten voorsprong op Lokeren dat ook ging winnen. Antwerp kan Racing Genk morgen verder zien uitlopen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De dubbele kans van Van Damme had Antwerp op gelijke hoogte kunnen brengen en misschien hadden ze dan ook nog wel gewonnen. Maar dat was zonder Vukotic gerekend. Die riskeerde lijf en leden, maar hij voorkwam wel het doelpunt.
de MAN
van de match
Louis Verstraete schoof vlak na de rust de 0-1 binnen en gaf in de allerlaatste minuut nog een assist. Een mooie beloning voor de kilometervreter van Waasland-Beveren.
onze MENING
over de match
Antwerp legde de bezoekers enorm veel druk op, maar na 90 minuten moest Roef niet één keer redding brengen. Waasland-Beveren was gewoonweg veel efficiënter.