Genk heeft op de 19de speeldag in de Jupiler Pro League KV Oostende met 2-0 verslagen. De Limburgers zijn door het puntenverlies van Antwerp, Club en Anderlecht dé winnaar van het weekend.

De match begon met een schot van Samatta uit een scherpe hoek en doelman Ondoa moest meteen aan de bak. Aan de overkant kwam Bataille dichtbij de openingstreffer, maar hij trapte op Dewaest. Daarna nam Genk de match definitief in handen. Ondoa moest tussenkomen op verschillende voorzetten en op pogingen van Pozuelo en Trossard. Iets na het halfuur was het dan toch raak na een harde knal van Malinovskiy. Op slag van rust was de Oekraïner opnieuw gevaarlijk, de doelman weerde af en Lombaerts ontzette.

Vroeg in de tweede helft trapte Maehle tegen de paal. De thuisploeg controleerde en een vrijschop van Pozuelo draaide nipt naast. Na een goede steal van Ndongala kwam Trossard alleen voor doel, maar hij schoot onbegrijpelijk tegen de dwarsligger. Amper een minuut later was het de beurt aan Ndongala om onbegrijpelijk in het zijnet te trappen, terwijl doelman Ondoa omspeeld en kansloos was. Het was slechts uitstel van executie want na een voorzet van Pozuelo legde Samatta de 2-0 in het zijnetje.

Oostende dreigde met een schot van invaller Indy Boonen, maar Vukovic ging goed plat. Een doelpunt van Samatta, na een assist van Trossard, werd nog terecht afgekeurd wegens nipt buitenspel van de flankspeler. Heynen gaf Samatta de derde goal op een presenteerblaadje, maar de Tanzaniaan joeg die toch nog over het doel waarna hij keihard op de paal botste. Ook Trossard kreeg nog een uitstekende kans na het omspelen van Ondoa en vond dan verdediger Milovic op z'n weg. In de slotminuut kreeg Trossard een herkansing, maar opnieuw ontsnapte KVO aan erger en ging de bal voorlangs.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De onbegrijpelijke misser van Samatta, alleen voor doel.
de MAN
van de match
Geen absolute uitblinker, maar Pozuelo was opnieuw sterk en goed voor een assist waarna hij door Clement naar de kant werd gehaald.
onze MENING
over de match
Behalve een goede kans om de score te openen, kwam KVO nauwelijks in het stuk voor. Het moest de wet van de sterkste ondergaan en kwam met 2-0 uiteindelijk nog goed weg.