Aan de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met twee klasseflitsen wist Carcela doelman Bossut tweemaal te verrassen in de korte hoek. Na de pauze deed Emond er nog twee bij en zo beleefde Standard een rustige avond. Na een penaltymisser van De fauw kon Soisalo in de herneming de schade nog beperken tot 4-1.

Heel wat ploegen uit de topzes lieten dit weekend alweer punten liggen en dus zag Standard zijn kans gekomen om zich terug richting de grote jongens te wurmen. Dan moest het wel voorbij Zulte Waregem zien te raken, de ploeg die onlangs nog de volle buit wist te pakken in het Jan Breydelstadion. De Rouches begonnen vrij gezapig aan de partij, maar bij de eerste echte kans kwam het na tien minuten wel al meteen op voorsprong. In plaats van het leer voor te zetten knalde Carcela plots richting de korte hoek. Doelman Bossut liet zich makkelijk ringeloren en zo stond de 1-0 al op het bord.

Standard had nu bloed geroken en ook Mpoku ging tot tweemaal toe zijn kans. Een tweede doelpunt hing in de lucht en kort na het halfuur werd de voorsprong logischerwijs dan ook verdubbeld. Opnieuw was het Carcela, ditmaal vanop vrije trap, die Bossut te grazen nam in de korte hoek. In de slotfase van de eerste helft kwam Emond nog dichtbij de 3-0, maar hij besloot te centraal op doel. Met een comfortabele 2-0 voorsprong konden Preud'homme en co de rust in.

Zulte Waregem kwam iets beter uit de kleedkamer na de pauze, maar een snelle tegentreffer kwam er niet. Integendeel, een voorzet van Marin werd door Emond in één tijd heerlijk in de winkelhaak gevlamd: 3-0! Essevee kon enkel tegenprikken met een gevaarlijke voorzet van invaller Soisalo, maar Harbaoui werd net niet gevonden. De Rouches hielden de voet op het gaspedaal en gingen op zoek naar een vierde treffer. Die kwam er ook wanneer Djenepo ten val werd gebracht in de grote rechthoek door Baudry. Emond miste niet vanop de stip én bovendien werd Baudry nog uitgesloten na langdurig protest bij scheidsrechter Wim Smet.

Na ingrijpen van de VAR kreeg ook Zulte Waregem in de slotfase nog een strafschop vanwege handsspel van Lestienne. Ochoa pakte de gemiste Panenka van De fauw en ook in de herneming wist de kapitein van de bezoekers niet te scoren. Pas bij de derde poging, een schot van Soisalo, ging de bal uiteindelijk toch tegen de touwen: 4-1, meteen ook de eindstand! Standard zet zichzelf zo tussen de winnaars van het weekend, terwijl Zulte Waregem na deze speeldag toch terug wat bang achterom dient te kijken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
We kregen eigenlijk drie knappe doelpunten te zien. Een knappe vrije trap van Carcela, een heerlijke volley van Emond... maar het was toch de 1-0 van Carcela die de Rouches op weg zette naar een rustige avond. Bossut zag er wel niet al te best uit, maar daar baalden de Rouches niet om.
de MAN
van de match
Mehdi Carcela brak de wedstrijd open met twee heerlijke goals. In de tweede helft was hij iets minder nadrukkelijk in beeld, maar toch krijgt hij terecht de eer van 'man van de match'!
onze MENING
over de match
Makkelijke zege voor Standard door de eerste twee doelpunten in 35 minuten tijd. Met Djenepo-Carcela-Mpoku en Emond er nog voor, heeft Standard natuurlijk een pak aanvallend geweld. Vreemd dat dit er niet altijd uitkomt bij de Rouches, maar de kwaliteit is er wel degelijk. Zulte Waregem was vandaag wel een bijzonder makkelijke prooi. Buiten de strafschopfase werd Ochoa eigenlijk nooit echt aan het werk gezet. Meer dan verdiende zege dus!